Szórakozás

Négy film, melyekből kiderül, kik a szociopaták

Az antiszociális személyiségzavar vagy szociopátia a társadalomba való beilleszkedés súlyos zavara - írja a Házipatika.com.

A szociopata a “nem szeret, nem szorong, nem tanul” kifejezéssel írható le a legrövidebben, de talán legnagyobb hibája mégis az, hogy nem tanul saját tévedéseiből és tapasztalataiból, ennek értelmében bármilyen büntetést is alkalmaz ellenük a társadalom, nincs foganatja. Nagy gyengeségük, hogy empátiás képességük sem túl fejlett. Lássuk a filmvásznas példákat!

Tőzsdecápák (1987)
(Wall Street)

Az Oliver Stone rendezte film hű képet fest a a tőzsde “dömpereiről”: Gordon Gekko (Michael Douglas) például csak a sikert hajtja, se embert, se Istent nem ismer céljai elérésében, gerinctelenül törtet. Hozzá hasonló egy feltörekvő munkatársa is, akit majdnem sikerül tőrbe csalnia a főnöknek.

 

Kegyetlen játékok (1999)
(Cruel Intentions)

A forgatókönyv szinte az orvosi leírást ismétli, már ami a főszereplők személyiségét illeti: a milliomos Sebastian és mostohatestvére, Kathryn versengésbe kezd, a kettejük között folyó harcot pedig az nyeri, aki a legtöbb szívet tudja meghódítani és aztán porba tiporni. Az igazi kihívás egy Annette nevű fiatal lány “megsemmisítése”, Sebastiannak őt tűzi ki feladatul mostohatestvére… Hogy végül a szociopata testvérpárral mi lesz a játszmák során, az a filmből kiderül!

Amennyiben kíváncsi rá, melyik a másik két film, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik