Szórakozás

Megállíthatatlan a Rolling Stones

rolling-stones(210x140)(1).jpg (rolling stones)
rolling-stones(210x140)(1).jpg (rolling stones)

Négy kategóriában is jelölték a tavaly 50 éves fennállását ünneplő The Rolling Stones együttest a New Musical Express (NME) című, tekintélyes brit zenei magazin díjára.

A jubileumát könyvvel, gyűjteményes albummal, dokumentumfilmmel és miniturnéval celebráló veterán rockbanda a legjobb koncertező együttes, könyv, zenés film és az év zenei pillanata mezőnyben jutott jelöléshez a hétfői közlemény szerint.

A Los Angeles-i Haim, az ausztrál Tame Impala és a brit alternatív hiphopos M.I.A. ugyancsak négy-négy kategóriában lett jelölt. A zenei világot és rajongóit tíz év hallgatás után a minap új számmal meglepő David Bowie pedig három trófeát is begyűjthet.

Az év hőse elismerésért David Bowie, Bradley Wiggins brit országúti kerékpárversenyző, a Pussy Riot orosz lánybanda, Barack Obama amerikai elnök, a 25 éves amerikai énekes, Frank Ocean és Dave Grohl, a Foo Fighters énekes-gitárosa van versenyben.

A több mint hatvan éve megjelenő, jó ideje online is olvasható NME jelöléseiről és díjairól az olvasók online szavazással döntenek. A győzteseket február 27-én nevezik meg a kelet-londoni The Troxy koncertteremben rendezett gálán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik