Szórakozás

Egyenlőséget a fodrászatban is!

fodrász (fodrász, )
fodrász (fodrász, )

Nem akar különbséget a hajvágási árakban sem a dániai egyenlő bánásmód testülete. A fodrászok szerint felesleges ez a hajcihő.

A múlt hónapban a testület megbüntetett egy fodrászatot, amiért az 100 koronával olcsóbban kínált hajvágást férfiaknak, mint nőknek. A fodrászatnak 2500 dán korona – 100 ezer forint – fájdalomdíjat kellett fizetnie a nőnek, aki hivatalos panaszával elindította a lavinát.

Azzal, hogy a testület helyt adott a panasznak, igencsak magára haragította a fodrászokat és azok kereskedelmi szervezetét, amely hétfőn esztelennek minősítette az áregyenlőséget szorgalmazó büntetést.

„Egyszerűen hosszabb ideg tart megcsinálni egy női frizurát” – mondta Connie Mikkelsen, a független dán fodrászok és kozmetikusok szervezetének elnöke.

Az egyenlő bánásmód testület döntése ellen fellebbeztek, és bíróság fogja megítélni, hogy vajon a fodrászoknak új módszerrel kellene-e kiszámolniuk díjszabásaikat. Ennek alapja a frizurára fordított munkaidő vagy a frizura fajtája lenne.

„Az idő mérése elvezet a hajhosszvitához, mi számít középhosszúnak és igazán hosszúnak. Az egésznek az lesz a vége, hogy minden nap hajba kapnak majd a fodrászok és vendégeik az árakon” – jövendöli Mikkelsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik