Szórakozás

Embercsempészeket és határsértőket fogtak Röszkén

Embercsempészés miatt körözték azt a koszovói férfit, akit csütörtökön kora reggel fogtak el a rendőrök a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen.

A férfi egy személygépkocsi vezetőjeként jelentkezett belépésre az országba, amikor a Schengeni Információs Rendszer jelezte, hogy ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette miatt elfogatóparancsot bocsátott ki – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A Csongrád megyei rendőrök a férfit elfogták és átadták a Bács megyei kollégáknak.

Lakossági bejelentés alapján fogtak el két afgán állampolgárt csütörtökön délben a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Domaszéken. A két illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult.

A röszkei határátkelőhely közelében lévő benzinkúton vette fel a határsértőket egy koszovói férfi pénteken hajnalban, a rendőrök néhány méter után lekapcsolták.

Az embercsempész legálisan, az átkelőn lépett be az országba, míg a három migráns illegálisan a zöld határon keresztül. A francia tartózkodási engedéllyel rendelkező embercsempész autójába egy közeli benzinkúton szálltak be.

Az embercsempészt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, a migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik