Szórakozás

Vér fog folyni Napkoron

Vér fog folyni Napkoron

Mangalicák lesznek az áldozatok a szabolcsi böllérversenyen hétvégén. A vér mellett alkohol is fog folyni nem kevés.

Szombaton rendezik Napkoron a XII. Nemzetközi Böllérversenyt, melyre mostanáig közel 30 csapat nevezett. A hagyományőrző verseny Szabolcs-Szatmár-Beregben az év első nagy rendezvénye, melyre a szervezők legalább húszezer embert várnak.

A programot beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott: a cél kezdetektől a mangalica népszerűsítése, ezért a versenyben is csak azok vehetnek részt, akik ezt a fajtát dolgozzák fel. A hazaiak mellett három csapat a határon túlról érkezik, így válik nemzetközivé a megmérettetés. A disznókat a közönség előtt dolgozzák fel, a hurkát, kolbászt, toroskáposztát a vendégek is megkóstolhatják. Maguk a szervezők is készülnek – 15 mázsa hurkával és 10 mázsa kolbásszal -, hogy az ellátásban ne legyen fennakadás.

A csapatok munkáját szakértő zsűri bírálja, díjat kap a böllérek legjobbja, a legjobb hurka, toros káposzta, kolbász és az ilyenkor nélkülözhetetlen fogópálinka és forralt bor is.

A gasztronómiai programot kulturális műsor színesíti, a többi között fellépnek hagyományőrző tánccsoportok és kórusok, továbbá a 4 For Dance, Pataky Attila, a Barabonto Társaság, a Kormorán együttes, valamint a 2012-es X-Faktor győztese, Oláh Gergő.

Tekintettel arra, hogy a disznótoroshoz némi alkohol fogyasztása is kívánkozik – félóránként buszok indulnak Nyíregyházáról Napkorra, így otthon lehet hagyni a kocsit. Aki mégis járművel érkezik, annak a fogadására is felkészültek, a 8 hektáros területen talál parkolóhelyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik