Szórakozás

A Sándor-palotában dolgozik a szegedi ékszerrablás orgazdája

A rendőrség készenléti osztályának tagjaként a Sándor-palotában dolgozik őrként az egyik férfi, akit a szegedi Smaragd ékszerüzlet kirablásának ügyében orgazdasággal gyanúsítanak.

A szegedi Smaragd ékszerbolt kirablásával kapcsolatban a megyei főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a sajtót, hogy a készenléti rendőrség objektumvédelmi osztályán, a Sándor-palota alosztályán szolgál a szegedi Smaragd ékszerboltból rabolt ékszerek orgazdája – közölte a megyei főügyészség.

Az akkor még ismeretlen tettesek, 2012. október 20-a és 24-e között a szegedi Smaragd ékszerüzlet alatti pincéből alulról megbontották a födémet, majd kivágták a páncélszekrény ajtaját, és így több mint százmillió forint értékű ékszert és készpénzt zsákmányoltak. A rendőrök 2012 november végén elfogtak két szegedi lakost, akik részletes beismerő vallomást tettek. A rendőrség januárban öt újabb gyanúsítottat fogott el, akik közül hármat orgazdasággal gyanúsítottak meg.

Az egyik orgazdasággal gyanúsított ember a bűncselekmény elkövetésekor a rendőrség hivatalos állományú tagja volt, ezért a főkapitányság 2013. január 7-én áttette a Szegedi Nyomozó Ügyészséghez a büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik