Szórakozás

Brüsszel helyett Zágráb, avagy az idős belga nő esete a GPS-el

A 67 éves belga hölgy, Sabine Moreau vakon bízott a technikában, ezért a a 70 kilométeres út helyett 1450 kilométert vezetett - írja a sbija.blog.hu.

Sabine Moreau a közép-belgiumi lakóhelyéről Brüsszelbe tartott, ám a GPS-ében vakon bízó sofőr teljesen érthetetlenül, a 70 kilométeres út helyett 1450 kilométert levezetett, majd Zágrábot elhagyva jött rá, hogy valamit nagyon benézett. Sabine két napig vezetett. Útközben egy parkolóban meg is aludt, ráadásul Németországban egy enyhébb balestet is okozott, amiért 300 euróra bírságolták, de a saját hazájában, Belgiumban a fővárosukba, Brüsszelbe tartó automobil-vezetőnőnek még a német közeg bírságolása miatt sem vált gyanússá, hogy valami nem oké.

Fia attól tartott, hogy valami szörnyű baleset történt vele, vagy netán öngyilkos lett, hiszen abban bíztak, hogy egy órán belül eljut a brüsszeli úticéljáig. A mobilján nem tudta elérni az anyját, ezért értesítette a rendőrséget, akik a bankkártya-forgalma alapján tudták visszakövetni, hogy merre járt, milyen benzinkutakon tankolt és vásárolt.

Sabine Zágrábban már “magától rájött”, hogy elvétette az utat, hiszen a nyárig pro forma még EU-n kívüli horvát főváros és környéke útjelző táblái nem igazán utaltak a brüsszeli pályaudvar közelségére. Visszafordult, és közel háromezer kilométeres vargabetű után tért haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik