Szórakozás

Oldalára borult egy busz a Bakonyban

Négyen megsérültek, amikor oldalára borult a Veszprém és Pápa között menetrend szerint közlekedő busz. Teljes útzárat rendeltek el a 83-as főúton.

A 83-as főútvonalon közlekedő busz Farkasgyepű közelében, a menetirány szerinti bal oldali árokba borult – tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t hétfőn. Bakos György ismertetése szerint a buszon 15-en utaztak, három ember könnyebben, egy súlyosan megsérült. Hozzátette: az ajkai és veszprémi tűzoltók, valamint a veszprémi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat megkezdte a busz műszaki mentését. Tájékoztatása szerint a 83-as főút havas, hókásás.

A Pápáról Veszprémbe tartó busz műszaki mentésének idején a 83-as főút 2-3-as kilométerszelvényénél félpályás útlezárással kell számolni, az autókat váltakozó irányban rendőr irányítja – mondta Ferenczi Tímea, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nátrán Albin, a mentőszolgálat megyei mentésvezetője arról számolt be, a mentők egy könnyű sérültet a helyszínen elláttak, kettőt pedig az ajkai kórházba szállítottak. Egy utas súlyosan megsérült, de állapota nem életveszélyes, őt is az ajkai kórházba vitték – tette hozzá. A mentésirányító közölte azt is, hogy Veszprém megyében nagyon sok az útviszonyok miatt bekövetkezett végtagtöréses baleset, a mentők mindenhová eljutnak, de jóval lassabban a máskor megszokottnál.

Ferenczi Tímea a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek elmondta: a 83-as főutat már a 8-as számú főúttól kezdődően lezárták. A rendőrök a forgalmat a 8401-es és 8402-es út felé, Bakonygyepes-Noszlop-Kúp-Pápakovácsi-Pápa útvonalra terelik el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik