Szórakozás

Jodie Foster bevallotta: meleg

Jodie Foster (jodie foster)
Jodie Foster (jodie foster)

Jodie Foster hollywoodi színésznő a vasárnapi Golden Globe-gálán vallott először nyíltan homoszexualitásáról: a filmcsillag egyúttal azt is megjegyezte, hogy nem kívánja sajtótájékoztató keretében megvitatni magánéletének részleteit.

A színésznő igencsak megdöbbentette a gála közönségét, amikor életműdíjának átvételekor bejelentette, hogy ismét egyedülálló. Mint elmondta, a legbizalmasabb barátai és a családtagjai előtt mindig is nyíltan vállalta szexuális hovatartozását. „Mostanában egyre többet hallom, hogy a hírességektől elvárják, hogy sajtótájékoztató keretében beszéljenek magánéletük részleteiről: ez azonban nem az én stílusom” – húzta alá Foster.

Az ötvenéves filmcsillag a közönség soraiban ülő volt párjához, Cydney Bernardhoz és két közös fiukhoz is intézett néhány szót. „Mindent köszönök neked, Cyd, nagyon büszke vagyok modern családunkra és csodálatos fiainkra” – mondta a filmsztár.

Az elmúlt években Fostert számos kritika érte a meleg közösség részéről, amiért nem vállalta fel nyíltan homoszexualitását. A színésznő, aki A vádlottak és A bárányok hallgatnak című filmben nyújtott alakításáért is megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, közölte, hogy a rendkívül korán – mindössze háromesztendős korában – beindult színészi karrierje miatt tartotta ekkora becsben magánéletét.

Mint hangsúlyozta, ha valaki már kisgyermek kora óta a rivaldafényben áll, és keményen kell harcolnia azért, hogy valódi, becsületes és normális életet élhessen, akkor valószínűleg mindennél többre fogja tartani a magánélet védelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik