Szórakozás

A lila tehén Székesfehérváron

Városunkban a gyengédséget már csak hírből ismerték, egészen addig, amíg ide nem látogatott egy híresség: a Milka boci. A lila tehén magyar kapcsolata Szabó Sándor, az a Frankfurtban élő magyar reklámgrafikus, aki kitalálta és megalkotta a szakma egyik legendás állatfiguráját.

//www.magyaronline.net/images/image100.jpgSzabó Sándor 1934-ben született Orosházán. 1951-ben tette le a szakérettségit Budapesten, majd felvételizett a budapesti Iparművészeti Főiskola díszlettervező szakára, ahol 1955-ig tanult. Ettől kezdve a Szegedi Nemzeti Színház díszlettervezője 1956-ig, amikor Angliába emigrált. Hasonlóan sok honfitársunkhoz, Sándort még mindig kötik Magyarországhoz emlékei, családja is.

– Magyarország a szülőföldem. A családom egy része még Balassagyarmaton, Székesfehérváron, Szolnokon, Szegeden és Orosházán él. Gyökereim oda kötnek. Magyarul gondolkodom, és különösképpen a kilencvenes évek elejétől kezdve nagy bizakodással követem az ország kulturális és gazdasági fejlődését. A német szaklapok és napilapok többször foglalkoztak a lila tehénnel. A szakemberek és az újságírók körében ismert vagyok, különösen itt, Frankfurtban, a lila tehén “szülővárosában”. A nagyközönség azonban nem ismer túlzottan, habár a Milka lila tehenét csaknem mindenki látta. Sokan azt hiszik, hogy az ötlet Svájcból ered.– nyilatkozta a Milka boci “feltalálója”, Szabó Sándor a MagyarOnline-nak.

Figyelem, a városunkkal való hasonlóság tehát nem a véletlen műve!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik