Szórakozás

Tarolt Az éhezők viadala

Öt trófeával lett a film a közönség véleményét jelző People's Choice Awards abszolút győztese az Egyesült Államokban.

Több mint negyven kategóriában mintegy 475 millió rajongó adta le szavazatát az interneten. Az éhezők viadala a kedvenc mozifilm, akciófilm és mozisorozat díján kívül színészi elismeréseket is kapott. A Suzanne Collins regénytrilógiájából készült produkció a Bosszúállók, A csodálatos Pókember, A sötét lovag: Felemelkedés, valamint a Hófehér és a vadász elől orozta el az év kedvenc mozifilmje címet.

Jennifer Lawrence a kedvenc színésznő mezőnyben Mila Kunist, Emma Stone-t, Anne Hathawayt és Scarlett Johanssont hagyta maga mögött. A szavazatok szerint a színésznő a filmvásznon megjelenő románc terén is mindenkit lejátszott kollégájával, Josh Hutchersonnal és Liam Hemsworth-szel.

A filmes ikon díjat idén Meryl Streep kapta. Robert Downey jr. pedig a legkedveltebb filmszínész díja mellett Vasember-alakításával a kedvenc mozis szuperhős díját is elnyerte.

Adam Sandler vígjátéki színészként, Zach Efron drámai szerepléséért kapott elismerést a közönségtől. A vígjátéki színésznő kategóriában Jennifer Anistonra érkezett a legtöbb, drámai színésznőként pedig Emma Watsonra.

Katy Perry két díjjal távozott a gáláról: a kedvenc női előadó és női popelőadó címet is megszerezte. A férfi előadó mezőnyből Jason Mraz vitte el a pálmát, az együttesek közül pedig a Maroon 5. A What Makes You Beautiful című kedvenc dalt a One Direction énekelte. A fiúbanda Up All Night című albuma a lemez-kategóriában is a legnépszerűbbnek bizonyult.

A tévésorozatok kategóriáiban az Agymenők, a Grace klinika, a Kínos és a Lépéselőnyben című széria győzött, de a True Blood – Inni és élni hagyni, a Castle, valamint az Odaát című sorozatnak is jutott elismerés.

A humanitárius díjat Sandra Bullocknak ítélték oda a Katrina hurrikán áldozatainak megsegítése érdekében végzett munkájáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik