Szórakozás

Mennyi betörés? 30!

Összesen harminc betörés szárad a lelkén annak a rablóbandának, amely többek között turulszobrot és szamurájkardot is zsákmányolt.

A Móri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2012. február 29-én fogták el azt a testvérpárt, valamint a nő élettársát, akiket Móron illetve környékén történt betöréssekkel hoztak összefüggésbe. Amikor a 28 éves férfi által bérelt móri lakásban házkutatást tartottak a nyomozók, ott volt 23 éves húga, valamint időközben megjelent a nő 30 éves barátja is. A rendőrök nemcsak az ingatlanban, hanem az élettárs hátizsákjában is találtak betörésekből származó tárgyakat, melyeket lefoglaltak. Lefoglalták a három személy lábbelijét is, valamint több olyan eszközt, amik bűncselekmény elkövetéséhez használatosak.

Később a szakértői vélemények egyértelműen alátámasztották, hogy a két férfi, valamint a nő járt a betörések helyszínein. Egyrészt cipőik lenyomata megegyezett a helyszínen talált lábbeli nyomokkal, másrészt a lefoglalt eszközök a helyszínen rögzített feszítés-nyomokkal megegyeztek.

Így a két férfit és a nőt összesen harminc betöréses lopással gyanúsították meg, melyeket mindössze öt hónap alatt követtek el (2011. októbere és 2012. márciusa között). A helyszínek között vannak családi és hétvégi házak, valamint üzletek, raktárak, vendéglátó-ipari egységek, de még gyógyszertár is. A trió Móron kívül követett el bűncselekményeket Bakonycsernyén, Fehérvárcsurgón, Bodajkon, Kincsesbánya-Rákhegyen, illetve Csákberényben is.

Volt, ahol csak felforgatták a helyiségeket értékek után kutatva, de semmit nem vittek el. Míg volt olyan móri bolt, ahova rövid időn belül másodszorra is visszatértek, és összesen másfél millió forint értékben vittek el árut.

Az ingatlanokba az ajtókat illetve az ablakokat befeszítve jutottak be, majd válogatás nélkül szedték össze az értékeket. Ezek között volt minden a műszaki cikkektől kezdve az élelmiszerekig. Volt olyan hely, ahonnan turulszobrot, illetve szamurájkardot loptak el. A zsákmányok nagy részét eladták, de a házkutatások során nagyon sok ellopott tárgy előkerült. Ezeket azóta tulajdonosaik visszakapták.

A betörések nagy részét hárman együtt követték el, ahol a főszerep a két férfié volt, míg a nő segítséget nyújtott nekik. Azonban akadt olyan helyszín, ahova egyedül hatolt be a 28 illetve a 30 éves férfi. Kihallgatásaik során részben beismerő vallomást tettek. Jelenleg mindannyian szabadlábon védekeznek. A többszáz oldalas bűnügyi iratot, a  vádemelési javaslattal a napokban küldik meg a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek- mondta el a Fehérvár24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z.Edward.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.