Szórakozás

Mégis a túl sok ital végzett Amy Winehouse-zal

A megismételt vizsgálat szerint is alkoholmérgezés okozta az énekesnő halálát. Ötször annyit ivott, mint amennyivel még autót vezethetett volna.

A kivételes tehetségű, többszörös Grammy-díjas brit souldívát testőre találta holtan 2011 nyarán, az énekesnő észak-londoni lakásán.

Képzetlen halottkém

Az első vizsgálatot Suzanne Greenaway halottkémi törvényszéki bíró vezetésével végezték. Ő „szerencsétlenségnek” minősítette Amy Winehouse halálát; ez a törvényi meghatározás a brit jogban a nem természetes, de nem is szándékosan előidézett halálesetekre. A halál közvetlen okát alkoholmérgezésben jelölte meg.

Kiderült azonban, hogy Greenaway-nek nem volt szakképesítése és tapasztalata. Férje, a halottkémi hivatal vezetője nevezte ki saját helyettesének. Azóta mindketten távoztak posztjukról, és új vizsgálatot írtak elő.

Másodszor is az alkohol lett a felelős

A megismételt eljárás is azt állíapította meg, hogy Amy Winehouse súlyos fokban ittas volt a halál bekövetkeztének pillanatában. A vizsgálati adatok szerint 416 milligramm alkoholszintet mértek 100 milliliter vérben, vagyis több mint az ötszörösét annak a 80 milligrammos felső tűréshatárnak, amelyet a brit törvények az autóvezetők számára engedélyeznek.

A megismételt vizsgálat végzésében az áll: az ilyen fokú ittasság rendszerint halállal jár. Az is szerepel a határozatban, hogy Amy Winehouse ágya mellett két üres vodkásüveget találtak.

Élni akart

Az énekesnő körzeti orvosa a vizsgálathoz beterjesztett írásbeli nyilatkozatában közölte: Amy Winehouse-t az elhunyta előtti napon látta. Winehouse az orvos szerint akkor egyértelműen kijelentette neki, hogy nem akar meghalni, ugyanakkor az orvosi tanácsok megfogadására sem volt hajlandó, és a legutolsó időszakban már étkezési rendellenességekkel is küszködött.

Amy Winehouse-ról köztudott volt igen súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége. Az énekesnő többször kórházi kezelésre is szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszok miatt, bár halála előtt állítólag szabadulni próbált szenvedélybetegségeitől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik