Szórakozás

Dobjuk le a karácsonyi kilókat!

Az ünnepekben elkerülhetetlen, hogy néhány plusz kiló ne vándoroljon fel a kényes területekre. Most azonban eljött az ideje annak, hogy búcsút intsünk a feleslegnek. A Győr24 segít ebben!

Az elmúlt hetekben büntetlenül habzsolhattuk a finom falatokat, mondván: karácsonykor nem kell azokra a bizonyos vonalakra ügyelni, hiszen ez az időszak a családi lakomákról és az ínycsiklandó süteményekről szól. Na és persze egy-egy rokonlátogatás során sem sérthettük meg szeretteinket azzal, hogy a gondosan elkészített ünnepi menüből ne csemegézzünk – legalábbis így utólag ezzel nyugtatjuk magunkat. Szervezetünket viszont nem csaphatjuk be, és a mérleget sem, de ha már megvan a baj, korrigálhatjuk karácsonyi kilengésünket. Íme néhány tipp, ami biztosan beválik:

Rendszeres testmozgás

Hetente háromszor egy órát illik a testünkre szánni. Persze az eltökélt fogyókúrázók a napi 20 perces intenzív mozgás mellett is dönthetnek. Ha januárban nem tudsz félretenni a több ezer forintos edzőtermi bérletekre, akkor se keseredj el, húzd fel kedvenc futócipőd és irány a legközelebbi park, ahol néhány bemelegítő gyakorlat után már róhatod is a köröket. Persze tekintettel a mínuszokra csak sapkában és sálban indulj el! Futás után otthon folytathatod az edzést: felülés, fekvőtámasz és minden, a problémás testrészre fókuszáló speciális gyakorlat nyerő lehet! Tuti tipp: kelj fel reggel fél órával korábban és mozgasd át kedvenc muzsikádra minden porcikádat!

Vizet vízzel

Bár nincs nyár, azért arról nem szabad megfeledkezni, hogy ilyenkor is fontos a megfelelő folyadékbevitel, a napi 1,5-2 liter minimum télen is előírás. A legjobb, ha ásványvizet, vagy csapvizet kortyolgatsz. Ne feledd: amikor szervezeted jelzi, hogy szomjas vagy, az már probléma. De ennél is nagyobb gond, hogy ha nem iszod meg a szükséges mennyiséget, ilyenkor ugyanis kigyullad a piros lámpa, és tested nemegyszer a folyadékhiányt úgy érzékeli, mintha éhes lennél, ennek pedig természetes velejárója az, hogy újra és újra a hűtőszekrényhez mész egy kis nasiért. Hogy mindezt elkerüld, tessék sokat inni!

Finom fűszerek

A fűszerek jótékony hatással vannak az emésztésre. A kapor és a kömény is ilyen, így ha ilyesfajta problémákkal küzdesz, főzz olyan ételeket, melyeket a már említett fűszerekkel ízesíthetsz!

Péksüti-pánik!

Kétségtelen, a karácsonyi menük egyes fogásai kenyér nélkül mit sem érnek. Most viszont fájó szívvel, de búcsúzni kell a töltött káposztától és a cipótól, valamint mindenfajta péksüteménytől, amit egyébként szívesen falatozol. A kenyér ugyanis esküdt ellensége fogyókúrás elképzeléseidnek!

Reggeli, ebéd, vacsora

És ha már ismét az étkezés került terítékre, akkor mindenképpen figyelj a mennyiségre! Talán közhely, de reggelizni szabad, sőt kötelező, méghozzá bőségesen, ebédkor is kanalazz nyugodt szívvel, de itt már mindenképpen ügyelj arra, hogy mennyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe. A vacsora már kényesebb, mi a zöldségeket, gyümölcsöket tanácsoljuk, melyek nemcsak, hogy nem hízlalnak, és a gyomrodat sem terhelik meg és rendkívül egészségesek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik