Szórakozás

Szíriai, iraki és iráni menekülteket fogtak el a déli határon

Három szíriai, egy iraki és egy iráni állampolgárt fogtak el hőkamera segítségével a szerb-magyar határon.

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: szerda este a bácsalmási határrendészek a hőkamera kezelőjének jelzése alapján fogták el a tiltott határátlépést elkövető három szíriai és az iraki állampolgárt.

Magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, okmányaik nem voltak, majd kiderült, hogy kettejük ellen beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, így büntetőeljárás indult velük szemben. Mindannyiukat a békéscsabai befogadó állomásra vitték, mivel menekültkénti elismerésre irányuló kérelmet nyújtottak be.

Szerdán szintén hőkamera segítségével fogtak el a kelebiai határrendészek egy iráni állampolgárt, aki tiltott határátlépést követett el, okmánya nem volt, magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudta. Az iráni állampolgárral szemben beutazási- és tartózkodási tilalom bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A férfi menekültkénti elismerésre irányuló kérelmet nyújtott be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik