Szórakozás

Menyhért Vivien a romák nagykövete lesz

Megírtuk, a húsz éves Menyhért Vivien nyerte a roma szépségversenyt. A nyertessel beszélgettünk.

Számított rá, hogy Ön nyeri a versenyt?

Titkon számítottam rá és nagyon reménykedtem abban, hogy én nyerem. A szűkebb és tágabb környezetemben évek óta ösztönöztek arra, hogy jelentkezzek szépségversenyen és úgy érzem, hogy ezt a versenyt a Fővárosi Cigány Önkormányzat rám szabta.

Mi volt a nyeremény?

Sminkoktatást, Zumba oktatást, némi pénzt és egy éven át a Fővárosi Cigányönkormányzat szépségnagykövete lehetek. Nagy feladat ez számomra, de örülök, hiszen a verseny célja az, hogy a lányok a szépségükön kívül tudásukkal és kisugárzásukkal együtt mutathassák meg sokszínűségüket és azt, hogy egyenjogú tagjai a társadalomnak vagyis fel kell venni a harcot a kirekesztés és az előítéletek ellen. Célom, minél több fiatalt rávenni a tanulásra, hiszen az a legfontosabb a mai világban.


Fotó: MTI / Szigetváry Viktor

Ön, mit tanul?

Jelenleg a Magyar Táncművészeti Iskola végzőse vagyok. Ezután szeretném elvégezni a Magyar Táncművészeti Főiskolát. A média nagyon érdekel, remélem kapok felkéréseket szívesen vállalnék műsorvezetést, háziasszony szerepeket, főleg roma témájú műsorokban, rendezvényeken. Ezen kívül dolgozom is, a „Most lépj” programban táncolok.

Miért van szükség külön roma szépségversenyre?

Mert ez egy speciális, véleményem szerint nálunk kicsit eltérő a szépség ideál. De nem kizárt, hogy egyszer azért megmérettetem magam a Miss Hungary-n is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik