Szórakozás

Gyúrtak, sütöttek, díszítettek Csobot Adélék

Vidám, elő-karácsonyi hangulatban gyúrtak, sütöttek és díszítettek az X- Faktor énekesei. Csobot Adél, Antal Timi, Oláh Gergő és Szabó Dávid az ünnep közeledtével mézeskalács figurákat készítettek.

Az édesség Adél családjának régi receptje alapján készült és olyan jól sikerült, hogy Gergő elhatározta, mézeskalácsból készült karácsonyfadíszekkel lepi meg gyermekeit.

Csobot Adél kislánykora óta családjával együtt készíti el a finomságokat, így – édesanyja telefonos segítségével – ő gyúrta be a mézeskalács tésztáját is.

„Nálunk a karácsony elsősorban arról szól, hogy mindent együtt csinálunk, így van ez főzéssel is. Egyik kedvencünk a mézeskalács, amelyet már hetekkel az ünnep kezdete előtt elkészítünk. Jó érzés volt, hogy bemutathattam a többieknek a – cseppet sem titkos – családi receptet. Azonban nem voltam biztos mindenben, így felhívtam anyukámat, hogy felfrissítse az emlékezetem. Ami az ajándékokat illeti, mindig próbálok valami nagyon személyeset adni. Ha úgy alakul, akár én magam is elkészítem, a lényeg, hogy olyasmi legyen, aminek a másik nagyon örül, ehhez nem feltétlenül kell sok pénz.”- mondta Adél.

Oláh Gergő az egyetlen a csapatban, akinek már gyermekei vannak, így számára különösen fontos a Karácsony.

„Kislányom tavaly is segített a fa csinosításában, idén már a kisfiam is felakaszt majd néhány díszt és persze az ajándékokat is nagyon várják. Ami a menüt illeti, a halászlé nálunk kimarad, mert egyikünk sem szereti a halat, de gyümölcsös sült hús biztosan kerül majd az asztalra. A feleségem töltött káposztát készít és a – mézeskalácsra hasonlító – „csacsifül” is minden évben része a karácsonyi menünek”. – mesélte Gergő. ”A mézeskalács olyan jól sikerült, hogy amikor elküldtem az okostelefonommal készített fotókat a feleségemnek, elhatároztuk, hogy inkább ez lesz az egyik meglepetés a gyerekeknek.” – tette hozzá az énekes.

Antal Timi kedvenc ünnepe a Karácsony. Ő is szívesen szorgoskodik otthon a konyhában, mézeskalácsot azonban még sohasem készített.

„Gyerekkorom óta részt veszek az ünnepi készülődésben, a Karácsony a kedvenc ünnepem. Sütni még annyira nem tudok, de a mézeskalácsokat én díszítettem. A tabletem és az internet segített: percek alatt remek mintákat találtam.” – mondta Timi. „Többnyire nálunk gyűlik össze a család, ilyenkor nem csak a nagyszüleim, de a barátok is szívesen töltik velünk az ünnep egy részét. A legkedvesebb ajándékom az első gitárom volt, amelyet tizenöt évesen kaptam a szüleimtől, bár két évvel ezelőttig – amikor végre komolyan kezdtem foglalkozni a hangszerrel – nem nagyon játszottam rajta. Mézeskalácsot nem szoktunk sütni, de most eldöntöttem, hogy idén karácsonykor biztosan meglepem vele a családot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik