Szórakozás

Aranyosi, Mogács és Badár jegyellenőr szerepben

Aranyosi Péter mindig betartja a szabályokat, még Londonban sem mert bliccelni.

Az elmúlt hetekben három, szigorú tekintetű ellenőrrel bővült a karszalagos revizorok csapata a tömegközlekedési vonalakon. A Dumaszínházból jól ismert arcok, Badár Sándor, Mogács Dániel és Aranyosi Péter persze nem váltottak hivatást, mindössze egy jól sikerült plakátkampány kedvéért felejtettek el mosolyogni.

Aranyosi Péternek mostanában egyre többen mutatják fel jegyüket, bérletüket a buszon, villamoson, metrón, ahol gyakran csíphetjük el magunk is utazás közben. „Nem vagyok egy bliccelő típus, mindig veszek jegyet, amikor metróra szállok. Na, jó, olyan már előfordult, hogy szakaszjegyet vettem normál helyett, mert az olcsóbb volt. De már ez is elévült. Ugyanakkor viszont imádom nézni a trükköket, ahogy utastársaim próbálják meggyőzni a jegyellenőröket” – mesélte Péter, aki lelkes híve a tömegközlekedésnek.

A humorista szabálykövető polgárként éli mindennapjait, még külföldön sem szeret bliccelni. „Hadházival voltunk Londonban, és a metróban próbáltunk jegyet venni. Pici probléma volt, hogy Laci egy szót sem tud angolul. Mivel azonban én viszont tudok kb. tizenkettőt, amit gátlástalanul használok is, gondoltam megoldom a helyzetet.

Az angol nyelvtudás lényege a bátorság. Magabiztosan kell használni a tíz szavas szókincset, és aki igazán tud angolul, az megérti. Felvállaltam, hogy megveszem a jegyet, hiszen már húsz évvel korábban is sikerült, amikor Londonban jártam. Odamentem az automatához, ami úgy nézett ki, mint a Millennium Falcon irányítópultja, és az sem volt ráírva, hogy ’ticket’. Ám ott volt egy pici egyenruhás afro-amerikai ember, aki csak három fejjel volt magasabb nálam. Közel léptem hozzá és segítséget akartam kérni, de rossz angolsággal annyit mondtam neki, ’I help you’, vagyis, hogy ’Segítek neked’. Nagyon furcsán forgott a feje, nem nagyon értette, hogy ez a kicsi szőrös ember mit akarhat itt, ebben az ócska bőrkabátban. Végül valahogy elmagyaráztuk neki, mit akarunk és nem kellett jegy nélkül próbálkozni” – mesélt az esetről a Dumaszínház poéngyárosa.

A szerencsés kimenetelű külföldi jegykaland éppúgy nem vette el Péter kedvét a metrózástól, mint ahogy a budapesti szigorú ellenőrtekintetek sem. „Szoktam metrózni, mert nem kell a parkolással bajlódni, sörözhetek is, praktikusabb így. Biztos, hogy hó végén az előszilveszteri programot is autómentesen fogom megközelíteni.” – tette hozzá a stand up-os, aki Kovács András Péterrel lép színpadra december 30-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik