Szórakozás

Zsaroló házaspárt fogtak el Ercsiben (videóval!)

Szabó Tibor István
Szabó Tibor István

2012. 12. 12. 07:09

A dunaújvárosi nyomozók és az Alba Akció Alosztály munkatársai december 7-én reggel fogták el az ercsi házaspárt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán november közepén tett feljelentést egy fiatal ercsi nő azzal kapcsolatban, hogy egy ercsi házaspár több hónapja zsarolja. Mint később kiderült, a nő kábítószer-fogyasztó, és az ercsi férfitől vásárolt többször kábítószert. Azonban volt olyan eset, amikor hitelbe hozta el a drogot, később viszont annak árát nem tudta kifizetni.

A férfi és felesége ekkor fenyegették meg többször azzal, hogy megverik, illetve felakasztják, ha nem fizet nekik. Ekkor már kamatot is felszámoltak neki és többszörösét kellett volna kifizetnie, mint a drog eredeti ára volt. Volt olyan eset, hogy a férfi meg is ütötte a sértettet, hogy nyomatékot adjon követelésének. Ennek során a nőnek sérülése nem keletkezett. A zsarolások hatására azonban korábban már többszázezer forintot adott át a házaspárnak.

A férfi és a nő elfogására akkor került sor, amikor a következő részletet fizette ki egy előre megbeszélt helyszínen. A találkozóra ugyanis a nő nem egyedül érkezett. A dunaújvárosi nyomozók és a főkapitányság Alba Akció Alosztály munkatársai is ott voltak. Akkor kattant a páros kezén a bilincs, amikor a pénzt a nő átadta nekik.

Elfogásukat követően lakásukban házkutatást tartottak a dunaújvárosi nyomozók. Ott több olyan eszközt – köztük kábítószergyanús anyagot, patikamérleget, névfeljegyzéseket – lefoglaltak, amik egyértelműen alátámasztják, hogy a férfi droggal kereskedett. Ezen kívül egy légpuska is előkerült, melyet szintén lefoglaltak. Ugyanúgy, mint azt a pénzköteget, melyet a férfi az elfogásakor az autó padlózatára ledobott, illetve azt a bicskát, amit szintén az autóban találtak meg.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra történt előállításukat követően a nyomozók mind a nőt, mind a férfit gyanúsítottként hallgatták ki súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett miatt, míg a férfit ezen kívül visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt is. Ezt követően mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Bírósági meghallgatásukra december 9-én került sor, melynek során a Székesfehérvári Városi Bíróság a 29 éves bűntett előéletű ercsi férfit előzetes letartóztatásba helyezte, míg a büntetlen előéletű 28 éves ercsi nőt szabadon engedte.

Videót az elfogásról az alábbi linkre kattintva láthat:

http://www.police.hu/fejer/hirek/fej20121211_03.html

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Tragikus hirtelenséggel

Kommentek

John F. Kennedy writes at his desk in his Senate office, ca. 1953-1961. (Photo by © CORBIS/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.