Szórakozás

Autós üldözés után kábítószerest fogtak el Dunaújvárosban

A közlekedési járőrök december 11-én akarták ellenőrizni a Mitsubishi Lancert, a vezető azonban menekülőre fogta: kábítószer volt nála.

Dunaújvárosban, a Vasmű úton akartak ellenőrizni a járőrök egy Mitsubishi Lancer típusú személygépkocsit. A jármű vezetője azonban a szolgálati gépkocsi fény és hangjelzésére nem állt meg, hanem nagy sebességgel elhajtott a Papírgyári útra, majd onnan a 6-os főútra.

Menet közben egy zacskóból zöld növényi törmeléket szórt ki. A járművet végül a 6-os főút 71-es km szelvényében a szemből érkező szolgálatparancsnoknak sikerült megállítania. A vezető a járműből önként kiszállt, majd egy növényi származékot tartalmazó zacskót dobott ki a járműve motorháztetőjére, amit a rendőrök lefoglaltak.

A férfit ezt követően elfogták, majd előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol “visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt” gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során a kábítószer-fogyasztást elismerte.

Mintavételre is sor került. Amennyiben a szakértői vélemény alapján kiderül, hogy a gépjárművezetés előtt kábítószert fogyasztott, “bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt” is felelnie kell- mondta el a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik