Szórakozás

A Balaton közepén ébredt buli után Gönczi Gábor

24.hu
24.hu

2012. 12. 11. 14:08

Ha Gönczi Gábor és Csikós Balázs bandájának zenekari busza mesélni tudna, bizony volna okuk pironkodni a srácoknak.

A régi jó cimborák nemrég megjelent Bazi Nagy Esküvőskönyvükben az ifjú pároknak szánt gyakorlati tanácsokon kívül fellebbentik a fátylat a két évtizedes zenekar kalandokkal teli, züllöttebb korszakáról is. Volt idő, amikor az íróként debütáló rockerekről minden szállodában tudták, mi a kedvenc italuk, de az is előfordult, hogy egy nyáresti buli után a Balaton kellős közepén ébredtek.

Bevállalós ifjú zenészként Gönczi Gábor és Csikós Bala legnagyobb boldogsága az volt, hogy kellemesen illuminált állapotban élvezzék mindazt, ami egy rockzenésznek kijár. A srácok igyekeztek minél közelebbi kapcsolatba kerülni a rövidszoknyás rajongó leányzókkal, akikből akadt szép számmal. Derül ki mindez a Bazi Nagy Esküvőskönyvből, amely nem pusztán kötelező kézikönyv házasulandóknak, hanem eddig eltitkolt anekdotákat is olvashatunk benne.

gönczi gábor (gönczi gábor, )

„Nehéz a zenészek sorsa! – kezdi viccelődve a nosztalgiázást Gönczi Gábor – Nem egyszerű józannak maradni a budapesti éjszakában, ha pedig vidéken lépsz fel, egyenesen lehetetlen száraznak maradni az esemény végéig. A vendéglátóink egyszerűen sértésnek tartják, ha nem  koccintunk velük a találkozás örömére. Így fordulhatott elő, hogy kissé szalonspiccesen mentem Szirtes tanár úrhoz is meghallgatásra, egy szabolcsi, jóféle pálinkákkal lefojtott esküvőről.

A Smile húsz éve alatt Mick Jaggeréket talán nem übereljük, de volt pár abszurd és szürreális kalandunk, az biztos” – tette hozzá mosolyogva a műsorvezető, akit szerzőtársa is megerősít abban, akadtak vad „Még be sem tettük a lábunkat a szállodába, már szolgálták is fel kedvenc italainkat. És akkor még nem is említettem a mi drága rajongótáborunkat, amelynek kilencven százaléka hölgyekből áll. Egy egészséges férfiember pedig nem futamodik meg a kihívások elől. Azokban a megboldogult, egy-egy kétes, balatoni késdobálóhoz fűződő időkben csak úgy kapkodtuk a fejünket a sok gyönyörű rajongó lány láttán. Akkoriban még az is előfordult, hogy egy jól sikerül buli után a Balaton kellős közepén ébredtük fel egy vitorláson, eléggé másnaposan. A közérzetünkön nem javított, hogy a száguldó hajó éppen versenyben volt a Kékszalagon” – árulta el nevetve Bala a régi időkről.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.