Szórakozás

Életet mentett az ügyeletes rendőrtiszt

Öngyilkosságra készülő dunaújvárosi fiatalember életét mentette meg Papp Nikolett.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyeletére a mentőktől érkezett bejelentés december 5-én este arról, hogy egy 28 éves dunaújvárosi férfi öngyilkosságot akar elkövetni és halottszállítót kért tőlük.

Amikor a főkapitányság ügyeletvezetője, Papp Nikolett főhadnagy fogadta a hívást, egyből az öngyilkosságra készülő fiatalember telefonszáma iránt érdeklődött a mentősöktől, akik ezt meg is adták neki. Így hívta fel a főhadnagy a férfit, akivel mintegy fél órán keresztül beszélgetett.

Az ügyeletvezető rutinjának és rátermettségének köszönhetően a férfi bizalmába férkőzött, így megtudta, hogy családi problémái miatt döntött úgy, hogy véget vet az életének. Szándéka az volt, hogy felakasztja magát.

A beszélgetés során a rendőrtiszt megtudta a férfitől, hogy hol tartózkodik, illetve a tőle beszerzett információk alapján, a Központi Ügyeleten dolgozó másik két ügyeletesnek a nyilvántartón keresztül sikerült megállapítania a személyazonosságát is, illetve a rendszeren keresztül lekérni a fényképét. Ezt továbbították a fehérvári rendőrök dunaújvárosi kollégáiknak az ügyeletre, akik a járőröket már ezen információk birtokában küldték a férfi által bediktált címre, a dunaújvárosi Váci Mihály utcába.

Mivel az egyenruhásokkal szemben agresszív volt a fiatalember, és a felszólítás ellenére sem volt velük együttműködő, így a járőrök kénytelenek voltak vele szemben testi kényszert és bilincset alkalmazni. Majd mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a dunaújvárosi kórház Pszichiátriai Osztályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik