Szórakozás

Vastag Csaba a királynő luxusautójával furkikázott

Erzsébet királynő Rolls-Royce Phantom V. típusú luxusautója mindkettejüket meglepte.

Kiváltságos uralkodói elegancia fogadta Vastag Csabát és Turán Frigyest, amikor beültek a több mint 50 éves, a királynő kívánságára rendelt egyedi álomautóba.

„Hihetetlen élmény, nem csak egy darab történelem, hanem maga a megtestesült elegancia! Engem meglepett, hogy mennyire sugárzik a kocsiból, hogy valóban a királynő számára készült. Még ma is megállná a helyét egy uralkodói menetben!” – mondta Vastag Csaba miután kiszállt a Phantomból, amelyet 1960-ban rendeltek meg Erzsébet királynő utasítására.

A típusból összesen 516 létezik a világon, és ez az egyetlen ismert balkormányos darab. A hatalmas kocsi több mint 6 méter hosszú és 2 méter széles.

„Tudnék rajta néhány változtatást, amitől sokkal sportosabb lenne!” – viccelődött Turán Frici, rallyversenyző, majd hozzátette: „Persze, ennél a kocsinál nem az volt a cél, hogy csapatva lehessen vele kanyarodni. Mindenképpen élmény egy ilyen járgányt vezetni, és ha nem is indulnék el vele egy versenyen, azért el kell ismerni, hogy igazán feltűnő jelenség!”

A több mint két és fél tonnás tömegű járművet egy „aprócska” 6230 köbcentiméteres V8-as benzinmotor hajtja egy automataváltó segítségével. A legkiválóbb anyagokból építkező fejedelmi belső tér elmaradhatatlan tartozéka a beépített bárszekrény két palacktartóval és négy pohártartóval. Sőt a Phantom bal oldalán még egy zászlótartónak is jutott hely, hogy egyértelmű legyen, nem hétköznapi járműről van szó.

A Vastag Csaba és Turán Frici által már alaposan letesztelt Rolls-Royce Phantom V. ott lesz a Pearl Wedding Show alkalmával a VAM Design Centerben december 1-2. között, ahol mindenki közelről is megcsodálhatja a pompás járművet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!