Szórakozás

Ezért került padlóra Jaksity Kata

Jaksity Katának egy évvel ezelőtt egyszerre fordult fel fenekestül az élete: megszűnt a műsora, nem kapott új lehetőséget, ráadásul különváltak férjével az útjaik.

Elképesztő erőt ad az önkéntes munka annak a nőnek, aki elveszítette a munkáját. Jaksity Kata a saját bőrén tapasztalta meg, milyen az, amikor egyik pillanatról a másikra kikerül a napi verkliből. Élete legnehezebb időszakán segítette át a népszerű televízióst a jószolgálat. Jaksity Katának egy évvel dőlt romba az élete, amikor megszűnt a műsora és ráadásul különváltak férjével az útjaik.

“Azonnal a jószolgálati feladataimba menekültem és végül nemcsak hogy azt nem éreztem, hogy nem hasznos a munkám, hanem talán most kaptam a legtöbb elismerést, hogy mennyire fontos, amit teszek. És ez nem a tévés munkámmal, hanem az önkéntes munkámmal értem el” – meséli Kata.


Jaksity Kata egy konferencián számos ismert, tanulságos utat bejárt magyar vállalkozónő, művész mellett tart majd előadást vasárnap. Ám ezúttal nem úgy, ahogy mindenki ismeri. Az újságíró, televíziós, szerkesztő-műsorvezető helyett most az önkéntes mutatkozik be. Kata már korábban is megmutatta érzékenységét a harmadik világ szenvedései iránt, ám az elmúlt időszakban az önkéntességben találta meg önmagát.

“Azoknak az embereknek, és különösen a középkorú nőknek, akik kikerültek valami miatt a munka világából és a jelenlegi helyzetben kevés az esélyük visszakerülni, az önkéntes munka elképesztő erőt, tartást adhat, és az önértékelésük is növekedhet. Nem hagyják el magukat, mert újra hasznosnak érezhetik munkájukat és ez sokszor megkönnyítheti a munka világába visszavezető utat. Mindemellett az öröm, amit másoknak okozunk a segítségnyújtásunkkal, az egyik legnagyszerűbb érzés” – vallja a népszerű tévés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik