Szórakozás

Péter Szabó Szilvi Ausztráliáig menekült szakítása után

A NOX énekesnője is pontosan tudja, milyen érzés egy fájdalmas szakítás után újra talpra állni.

A szakítás mindig fájdalommal jár. Különösen, ha a párkapcsolatokkal járó összes hullámhegy és hullámvölgy után végre az oltárnál állunk és akkor, mint egy sablonos romantikus vígjátékban, megjelenik valaki és elrabolja a menyasszonyt. Így indul a Comedy Centralon futó Happy Endings – Fuss el véle! is, ahol hat barát életében okoz áthidalhatatlannak tűnő problémát, hogy mikor ketten a társaságból épp összeházasodnának, megtörténik a hihetetlen: egy görkoris sráccal lelép az ara.

A sorozatok készítésének egyik legfontosabb szempontja, hogy a nézők azonosulni tudjanak a karakterekkel, legyen szó akár természetfeletti témáról vagy egyszerűen csak egy család életéről. Egy szitkom esetében még fontosabb, hogy ezeket a történeteket olyan szélsőségesen tálalják, amennyire csak az írók fantáziája engedi. Így történhet meg, hogy a Happy Endings – Fuss el véle! úgy indul, ahogyan a legtöbb romantikus vígjáték befejeződik: megérkezik a Másik Srác és ellopja a menyasszonyt. Innentől viszont a hoppon maradt vőlegény és barátai életét követjük – meg persze az ex-aráét is, mivel ő is része a régi baráti társaságnak.

Azt, hogy egy szakításból milyen nehéz felépülni és újrakezdeni, mindenki tudja már, akinek valaha volt párkapcsolata. A Comedy Central új, szerda esténként futó sorozatának felütésével pedig éppen ezért lehet könnyen azonosulni. Péter Szabó Szilvi, a NOX énekese például egészen Ausztráliáig menekült, mikor véget ért hosszú ideig tartó kapcsolata.

„A Happy Endings témája a hirtelen véget érő kapcsolatból való felépüléssel, sajnos nagyon is ismerős. Annak idején én azért mentem Ausztráliába, mert teljes környezetváltozást akartam. Úgy gondolom, kicsivel könnyebb magunkhoz térni, ha nincs körülöttünk semmi, ami ismerős, hanem minden teljesen új. A másik fontos dolog, amit az angolok úgy neveznek, hogy ’keep busy’ – folyamatosan csinálni kell valamit, hogy ne legyen időd agyalni a dolgokon, akár munka, akár tanulás, az biztos, hogy segít, ha elfoglaljuk magunkat. Nekem szerencsére sok barátom van, akik mind itthon, mind később Ausztráliában, azon voltak, hogy kirángassanak a szobából.

Végül egy bő fél évvel ezelőtt úgy éreztem, hogy most már van erőm visszajönni. Ekkor már Londonban éltem, és úgy döntöttem, megpróbálom újra itthon, belevetem magam a munkába” – mondta el Péter Szabó Szilvi, akinek már 2013 februárjában érkezik is legújabb szólólemeze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik