Szórakozás

Nyírfajdok közé fészkel Schell Judit kakasa

Ábel Anita, Schell Judit, Kamarás Iván és Szabó Győző puska helyett ecsetet ragadtak, és négy új egyeddel növelték a populációt.

Novemberben különösen sok vadon élő állat esik áldozatul a vadászszenvedélynek, ilyenkor egész fajok is veszélybe kerülnek. Ábel Anita, Schell Judit, Kamarás Iván és Szabó Győző puska helyett ecsetet ragadtak, és négy új egyeddel növelték a populációt. Sőt Schell Judit élethű alkotása ezentúl a Skócia legkedveltebb whiskyje által örökbefogadott egyetlen hazai nyírfajd család játszótársa lesz, Nyíregyházán.

A színművészek izgatottan ragadtak ecsetet, hogy színes kakasokkal üzenjék: nem csak a házi kedvencekre kötelességünk vigyázni, hanem a természetben élő állatokra is. Kamarás Iván a szomszédságában festő Schell Judittól leste el a technikát, így mosogatószivaccsal fogott neki az egyméteres fajd színezésének.

„Nem kedvelem a vadászatot, el sem tudom képzelni, hogy órákig lesben állva várjak, hogy aztán egy pillanat alatt lőjek le egy védtelen állatot. Imádom a négylábúakat, bár nekem nincs, mert ingázom Magyarország és Amerika között. Szeretnék azonban egy állatvédő szervezet munkájához csatlakozni, jelenleg még keresem a megfelelőt. Ezért is vállaltam el ezt a különös felkérést, és persze arra is kíváncsi voltam, hogy mit tudok kihozni a Famous Grouse whisky ikonikus állatából. Nálam a sokszínűség dominált, a szivárvány ihlette a kakasomat” – árulta el Kamarás Iván.

Szabó Győző Picasso-i határozottsággal húzta meg az első ecsetvonásokat citromsárgával, ami nem is csoda, hiszen a képzőművészetben is jártas színész diplomás tervezőgrafikus.

„A főiskola padjaiban sok hasonló feladatra kaptunk osztályzatot, azóta a saját kezű barkácsolásnak nagy szerepe van az életemben. Ecset legutóbb akkor került a kezembe, amikor a lakásom falait festettem ki, de az is előfordult már, hogy én terveztem egy előadás díszleteit” – mesélte a színész, aki a skót whisky közösségi oldalán játszó nyertesnek, Érdi Zsuzsának ajándékozta saját fajdkakasát.

Schell Judit háromgyermekes anyukaként rutinos a játékosságban és az állattartásban is. Korábban már megbirkózott egy óriási földgömb kifestésével, gyermekeinek példát mutatva szívesen áll olyan kezdeményezések mellé, amikor kétlábúak vagy négylábúak megsegítése a cél.

„Most éppen csak egy teknősünk van otthon, de a kisfiam már jelezte, hogy szeretne egy kutyust is. Sajnos idén karácsonykor még nem lephetem meg egy négylábúval, mert Bori még túl kicsi hozzá. Ellátogatunk viszont a Nyíregyházi Állatparkba, ahol a gyerekeim már az én kakasomat is felfedezhetik a nyírfajdok között” – tette hozzá Schell Judit, aki nagyon örült annak, hogy másnap a közösségi portálon az ő alkotását szavazták meg az élő állatok mellé játszótársnak.

Ábel Anita szívecskével, szivárvánnyal és egy skót sapkával is díszítette hirtelenjében Bill-nek nevezett kakasát, de a színésznő nem csak a madarakért rajong bolondulásig.

„Tipikusan kutyás lánynak mondhatom magam, hiszen kislány korom óta mindig voltak négylábúak a családomban. Az első saját állatom egy golden retriver, akinek Kulka János Morzsija az anyukája. Jancsával különleges a kapcsolatunk, éppen ezért is fordulhatott elő, hogy amikor a kislányom megszületett, először úgy tett, mint aki észre sem vette, hogy új családtag érkezett. Aztán egy nap, amikor már nem bírtam tovább, leültem és elbeszélgettünk. Jancsa azóta elfogadja, hogy Luca az ő életének is a része lett” – tette hozzá Anita.

Ajánlott videó