Szórakozás

Előzetesben a szegedi ékszerbolt rablói

A két férfi több mint 105 millió forint értékű arany ékszert és készpénzt lopott el.

A Szegedi Városi Bíróság harminc napra elrendelte annak a két férfinak az előzetes letartoztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy az október 23-i hosszú hétvége alatt kifosztottak egy ékszerboltot a csongrádi megyeszékhelyen – tájékoztatott a Szegedi Törvényszék szóvivője.

Cseh Attila közölte, a két szegedi férfi ellen különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárás.

A gyanú szerint az elkövetők a szegedi Kígyó utcában levő Smaragd ékszerboltba úgy jutottak be, hogy az üzlet alatti pincéből megbontották a födémet, majd kivágták a páncélszekrény ajtaját, és több mint 105 millió forint értékű arany ékszert és készpénzt tulajdonítottak el. A rongálással egymillió forint kárt okoztak.

A bíróság szerint okkal lehet tartani attól, hogy a többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, vagy elrejtőznének.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője korábban kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. A rendőrség a díjkitűzést továbbra is fenntartja. A pénz annak fizethető ki, aki olyan információval segíti a nyomozóhatóságot, amely alapján sikerül megtalálni az eltulajdonított ékszert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik