Szórakozás

Elhunyt az Oscar-díjas producer

Martin Richards (Martin Richards)
Martin Richards (Martin Richards)

Nyolcvanéves korában, hosszú betegeskedést követően elhunyt Hollywood és a Broadway egyik legnagyobb alakja, a kalandos magánéletű Martin Richards.

Hétfőn este egy fantasztikus karrier és egy kalandos élet ért a végéhez. New York-i otthonában meghalt Martin Richards. A legendás producer régóta súlyos beteg volt, arról viszont soha nem beszélt, hogy mi baja van. A családja még most sem szeretné elárulni, hogy mitől szenvedett, mi okozta a halálát.

Richards pályafutása hét évtizedet ölet fel. Először gyerekszínészként került a színház közelébe, majd tanulmányait követően átállt a másik oldalra, és a színdarabok előkészítésében kezdett segédkezni. Szép lassan felért a szakma csúcsára, és a Broadway történelmének egyik legsikeresebb producere lett, akinek művei összesen negyven Tony-díjat hódítottak el. Ebből hármat ő maga is begyűjtött a Sweeney Toddért, Az őrült nők ketrecéért és a The Will Rogers Follies-ért.

A világot jelentő deszkák mellett a szélesvásznat is sikerrel vette be. Neki köszönhető a Kubrick-féle Ragyogás feldolgozás, a Brazíliai fiúk, és az Apacserőd Bronxban létrejötte. Tim Burtonnek is rengeteget segített a Sweeney Todd filmmé varázsolásában. Legnagyobb mozis sikerét a Chicagóval aratta, amiért Oscart is kapott, mint a legjobb producer.

De nemcsak Martin karriere, hanem a magánélete is emlékezetesre sikeredett. A homoszexualitását nyíltan vállaló ikon nagy meglepetésre 1978-ban elvette feleségül a Johnson&Johnson örökösnőjét, Mary Lea Johnsont, és boldog házasságban éltek a nő 1990-es haláláig. Bár mindenki tudta, hogy csak az üzlet miatt mondták ki az igeneket, ők mégis elégedettek voltak az életükkel, még úgy is, hogy Martin meg sem próbálta titkolni viszonyát igazi szerelmével, Robert Fryerrel.


Fantasztikus alkotásokat köszönhetünk neki

Ajánlott videó

Olvasói sztorik