Szórakozás

Nyersolajat szállító kamion borult fel az M7-esen

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett beavatkozó hivatásos tűzoltó egységek megakadályozták, hogy a veszélyes anyag a balesethez közel lévő Velencei-tóba jusson.

A Budapest felé haladó, harminc köbméter kőolajszármazékot szállító nyerges vontató átszakította a szalagkorlátot az agárdi lehajtó és a pákozdi pihenőhely között, lehajtott az útról, és a vadkerítésnél oldalára borult. A balesetben a járművet vezető sofőr megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Tájékoztatta a Fehérvár24-et Szabó-Bisztricz Anett A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A kamion tartányának fedele megrongálódott, körülbelül tíz köbméter kőolajszármazék folyt ki belőle, egy része a jármű mellett húzódó csatornába. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a kamion harminc méteres körzetében földgátat építettek, így sikerült megakadályozni, hogy a veszélyes anyag a Velencei-tóba kerüljön.

A műszaki mentéshez a fővárosból a helyszínre érkezett a katasztrófavédelem egyik speciális vegyi mentesítő járműve is. A további környezeti veszélyek megelőzése érdekében a mentést a katasztrófavédelem iparbiztonsági szakterülete a területileg illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság bevonásával végzi. A helyszínre rendelték a szállítmányozó cég tulajdonosát, ő gondoskodott a tartányban lévő veszélyes anyag másik járműbe fejtéséről.

Az M7-es ezen szakaszán a három forgalmi sávból a szélsőt és a leállósávot zárta le a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik