Szórakozás

Moszkvicsokat gyűjt a legfanatikusabb

Tóth Attila pedálos Moszkvicsot, Horváth Éva cipőket, Fluor Tomi sapkát, Gaál Noémi hűtőmágnest gyűjt, Joshi Bharat pedig még Szegedről is szerez Beatles-relikviákat.

Lezárult a”Ki az ország legfanatikusabb gyűjtője” című Vateraverseny, amelyet több mint félezer gyűjtő közül a gyenesdiási Tóth Attila, nyert meg pontosan 4994 szavazattal. Tóth Attila több mint 10 éve gyűjti a pedálos Moszkvics autókat, a legelsőt fia születésnapjára vásárolta.

Szegedről még nem, de Békéscsabáról, Németországból és Olaszországból már sikerült különleges darabokat beszereznie. Rendezett már világbajnokságot is, ahol például egy thaiföldi kisgyerek is indult, de soha nem gondolta volna, hogy egyszer Magyarország legfanatikusabb gyűjtőjévé választhatják szenvedélye miatt. November 22-én Budapesten át is vehette az ezért járó oklevelét és pénzjutalmát is. A Vatera 250 000 forintos fődíjából 50 000 forintot rögtön fel is ajánlott egy erdélyi gyermekotthonnak, s a Vatera képviselője, Lunczner Ádám ezt még a helyszínen megtoldotta plusz 50 000 forinttal, csak hogy szép kerek legyen.

A közel 500 gyűjtő közül egy négytagú celeb zsűri válogatta ki azt a 10-et, akikre végül szavazni lehetett. Gaál Noémi, a rendezvény háziasszonya a hűtőmágnesek rabja. Járt már Szegeden, de elmondása szerint a gyűjteményéből sajnos még hiányzik egy Dóm teret ábrázoló hűtőre tapadó figura.

Fluor Tomi, aki már négy éve hordja folyamatosan baseball sapkáit, leginkább bulizni szeret Szegeden. Reméli, hogy a következő fellépése alkalmával egy igazi szegedi relikviát is felakaszthat majd a falára. „Egyébként az én kedvenc gyűjteményem a mozigép-kollekció volt, és az az úr, aki 60 éve gyűjti a világ különböző pontjairól a nevére címzett leveleket” – jegyezte meg a rapper. Horváth Éva, aki a cipőit tartja nagy becsben – és a téli kertben – legutóbb egy forgatás során látogatott Szegedre. Szerinte ez az egyik legélhetőbb város ma Magyarországon. Cipői közül pedig pár darabot hamarosan árverésre bocsát, hogy ismét a beteg gyerekeket támogathassa.

Joshi Bharat leginkább a Szegedi Szabadtéri Játékok visszatérő vendége, s legutoljára a John Lennon-kiállítás miatt látogatott el városunkba. Itt értékes Beatles-tárgyakkal gazdagította hatalmas gyűjteményét, amely pólókból, könyvekből, lemezekből, cikkekből és egyéb tárgyakból áll. „Úgy is mondhatjuk, hogy Lennonból iszom reggel a kakaót” – nyilatkozta a műsorvezető.

A Vatera Magyarország legnagyobb online piactere, ahol a Gyűjtemények kategóriája az egyik legnépszerűbb, az oldal indulásától kezdve, azaz immáron 12 éve. Évente hétszázezer termék cserél gazdát közel egymilliárd forint értékben csak ebben a kategóriában., s naponta félmillióan látogatják a honlapot. „A Gyűjtemény kategóriánk sikere adta az ötletet, hogy megkeressük Magyarország legfanatikusabb gyűjtőjét, illetve megnézzük, mi mindent gyűjtenek az emberek” – mondta Lunczner Ádám, a Vatera marketingvezetője.

A négy hétig tartó pályázat első szakaszában bárki feltölthette gyűjteményét az online piactér oldalára, amelyek közül a hírességekből álló zsűri választotta ki a számára legérdekesebb kollekciót.  A top 10-be került gyűjtemények között már a közönség szavazatai döntöttek, közel húszezer embert mozgatott meg országszerte. Első helyen Tóth Attila végzett a pedálos Moszkvicsaival, másodikként Rákóczi Dóra hatalmas pandamaci-gyűjteményével, a harmadik helyezett pedig Mészáros Józsefné Magdi lett 4000 darabos gyűszűgyűjteményével. Így már csak egyetlen kérdés maradt megválaszolatlan: mi szegediek vajon mit gyűjtünk?

Zsingor Tünte

Ajánlott videó

Olvasói sztorik