Szórakozás

Álrendőr rabolt ki egy 82 éves bácsit

rendőr (rendőrjelvény)
rendőr (rendőrjelvény)

Rendőrnek adta ki magát, így csalt ki pénzt az idős férfitól.

A fehérvári Fiskális úton egy 82 éves férfihez csengetett be az álrendőr november 19-én a kora délutáni órákban. A férfi azt mondta az idős bácsinak, hogy rendőr és azért jött, mert az utcában több lakó is bejelentette, hogy pénzt lopott tőle a postás.

A férfi igazolványt is mutatott, de azt gyorsan el is rakta, mielőtt még a bácsi jobban megnézhette volna. A bácsit meggyőzte arról, hogy ellenőrizze az otthonában tartott pénzt, hátha tőle is lopott a postás. Az idős férfi így is tett, és a „rendőr” előtt elővett egy nagyobb összeget, amit az kivett a kezéből majd elmenekült a házból – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

A fentiek alapján a Székesfehérvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen, és kéri a lakosság segítségét, hogy akinek információja van az üggyel kapcsolatban, az hívja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályát a 22/541-600 számon, vagy a 107-es, 112-es hívószámok bármelyikén.

A fenti bűncselekmény kapcsán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten szeretné felhívni kifejezetten az idős korú lakosság figyelmét arra, hogy ne otthon tartsák megtakarításaikat. A bűnügyi nyomozók igazolványukat felmutatják, ami mellett van egy sorszámozott jelvény is. A 107-es, 112-es hívószám felhívásakor az ügyeletes tiszt is igazolhatja a nyomozó személyét, vagy akár a szolgálati autót, annak forgalmi rendszáma alapján. Inkább legyenek bizalmatlanok, minthogy áldozattá váljanak!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik