Szórakozás

Ne váljunk áldozattá!

Buthy Lilla

2012. 11. 20. 10:17

Közös bűnmegelőzési programot indít a Megyei Rendőr-főkapitányság, a polgárőrség és Veszprém város önkormányzata.

A városházán tartott sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester elmondta, Veszprém az egyik legbiztonságosabb város az országban. Hozzátette, ebben nagy szerepe van a város rendőrségének, akik a bűnözők elfogása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a bűnmegelőzésre is.

Közeleg a tél, és az egyedül élőkre, a nyugdíjasokra, és a fogyatékkal élőkre jobban oda kell figyelni. A polgármester közölte, a leginkább kiszolgáltatott emberek szomszédjainak, rokonainak és ismerőseinek is nagy a felelőssége a bűnmegelőzésben – írja a Vehir.hu.

Dr. Giczi Róbert rendőr ezredes, veszprémi rendőrkapitány beszélt az áldozattá válást megelőző programról. Elmondta, a célcsoport a 60 év felettiek, különös tekintettel a 70 év felettiekre és az egyedül vagy veszélyes helyen élőkre. Az ezredes közölte, jelenleg információgyűjtés zajlik. A körzeti megbízott felkeresi az érintetteket és felméri a körülményeket. Készülőben van egy áldozattá válás megelőzéséről szóló prezentációs anyag is, amelyet minél hamarabb eljuttatnak a megfelelő helyekre. A rendőrkapitány elmondta, igyekeznek az idős emberek rokonaival és ismerőseivel is felvenni a kapcsolatot, és meggyőzni őket a gyakoribb látogatás fontosságáról.

A rendőrség már néhány éve foglalkozik bűnmegelőzéssel, azonban a városháza segítségével ezt a programot még jobban ki tudják terjeszteni. A rendőrség a felmérések befejezésével elkezdi terjeszteni a prezentációs anyagát, amelyből a leginkább veszélyeztetettek megtudhatják, hogy előzhetik meg a betöréseket, lopásokat és csalásokat. Ugyan ezeket a bűncselekményeket képtelenség teljesen eltüntetni, remélhetőleg a számuk jelentősen csökken majd, és minél kevesebben válnak áldozattá, jelentette ki dr. Giczi Róbert rendőr ezredes.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2009. június 19.
Kósz Zoltán és Varga II Zsolt harca a labdáért a vízilabda gálán 2009. június 19-én. A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik a vízilabda ünnepét, a Vodafone Aranygálát. A mérkőzésen egy medencében játszik a 21 olimpiai aranyérmet, illetve az elmúlt 12 évben Európa-bajnoki vagy világbajnoki aranyérmet nyert vízilabdázó. A gála bevételét jótékony célra, a magyar vízilabda-utánpótlás javára fordítják.
MTI Fotó: Beliczay László
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.