Szórakozás

Ne váljunk áldozattá!

Közös bűnmegelőzési programot indít a Megyei Rendőr-főkapitányság, a polgárőrség és Veszprém város önkormányzata.

A városházán tartott sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester elmondta, Veszprém az egyik legbiztonságosabb város az országban. Hozzátette, ebben nagy szerepe van a város rendőrségének, akik a bűnözők elfogása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a bűnmegelőzésre is.

Közeleg a tél, és az egyedül élőkre, a nyugdíjasokra, és a fogyatékkal élőkre jobban oda kell figyelni. A polgármester közölte, a leginkább kiszolgáltatott emberek szomszédjainak, rokonainak és ismerőseinek is nagy a felelőssége a bűnmegelőzésben – írja a Vehir.hu.

Dr. Giczi Róbert rendőr ezredes, veszprémi rendőrkapitány beszélt az áldozattá válást megelőző programról. Elmondta, a célcsoport a 60 év felettiek, különös tekintettel a 70 év felettiekre és az egyedül vagy veszélyes helyen élőkre. Az ezredes közölte, jelenleg információgyűjtés zajlik. A körzeti megbízott felkeresi az érintetteket és felméri a körülményeket. Készülőben van egy áldozattá válás megelőzéséről szóló prezentációs anyag is, amelyet minél hamarabb eljuttatnak a megfelelő helyekre. A rendőrkapitány elmondta, igyekeznek az idős emberek rokonaival és ismerőseivel is felvenni a kapcsolatot, és meggyőzni őket a gyakoribb látogatás fontosságáról.

A rendőrség már néhány éve foglalkozik bűnmegelőzéssel, azonban a városháza segítségével ezt a programot még jobban ki tudják terjeszteni. A rendőrség a felmérések befejezésével elkezdi terjeszteni a prezentációs anyagát, amelyből a leginkább veszélyeztetettek megtudhatják, hogy előzhetik meg a betöréseket, lopásokat és csalásokat. Ugyan ezeket a bűncselekményeket képtelenség teljesen eltüntetni, remélhetőleg a számuk jelentősen csökken majd, és minél kevesebben válnak áldozattá, jelentette ki dr. Giczi Róbert rendőr ezredes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik