Szórakozás

Három évre ítélték a késelő sarkadi férfit

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy sarkadi férfit, aki kocsmai veszekedés során megszúrta haragosát.

A korábban már büntetett 46 esztendős vádlott és öccse 2011. május 10-én egy sarkadi sörözőben italozott. Mivel a fiatalabb férfi nem akart kifizetni egy italt, szóváltásba keveredett pultossal. A vádlottat és testvérét kitették az utcára, a férfi hazakísérte öccsét, majd úgy döntött, visszatér a kocsmához, hogy a történtekért kérdőre vonja a hely üzemeltetőjét, a későbbi sértettet.

A vádlott rokonai tartottak attól, hogy verekedés lesz, ezért értesítették a rendőröket. A sörözőnél valóban szóváltás alakult ki mire kiértek a rendőrök. A vádlott verekedni kezdett a sértett fiával. A járőrök megpróbáltak rendet teremteni, de a vádlott elővett egy vadásztőrt, a sértetthez lépett, és “megöllek!” kiáltással balról-jobbról nagy erővel megpróbálta hasba szúrni a férfit. Bár az egyik rendőr meg tudta ragadni a támadó kezét, a tőr mégis elérte a férfi hasát, kisebb sérüléseket okozva.
A szakértői vélemény szerint ha a rendőr nem fogja le a vádlott kezét, a sértett akár halált okozó sérülést is elszenvedhetett volna.

A táblabíróság testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik