Szórakozás

Mr. Bean komolyabb szerepekre vágyik

Szakítani akar nagy sikerű szerepével, Mr. Beannel, mert a "gyermeteg" hős helyett inkább komolyabb színpadi alakításokra vágyik - árulta el Rowan Atkinson brit színész egy hétvégi interjújában.

Az 57 esztendős sztár szerint ha középkorú színészek “gyermeteg” szerepeket játszanak, azt kockáztatják, hogy “némileg szomorú” színben tűnnek fel – derült ki a The Daily Telegraph online cikkéből. Atkinson ugyanakkor elismerte, hogy hatalmas sikert hozott számára mind Nagy-Britanniában, mind nemzetközi téren a folyton csetlő-botló, alig megszólaló komikus figura.

Amióta azonban 2009-ben Fagint alakította a londoni West Enden az Oliver! című darabban, ismét felfedezte magának a színházat – mondta. Januártól a Quartermain’s Terms című Simon Grey-darabban játszik, amely a hatvanas években követi néhány, külföldieket tanító angoltanár életét egy iskolában.

Atkinson a londoni olimpiai játékok Danny Boyle rendezte nyitóünnepélyén is zajos tetszést aratott. A színész úgy vélte: a megnyitó sikerét részben az okozta, hogy a nézők nem tudták, mit fognak látni. “A modern média korában nagyon ritkán lep meg minket az, amit látunk” – húzta alá, és ezért elsősorban a sok előzetes reklámot és hirdetést okolta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!