Szórakozás

Rács mögött az egyik újszegedi betörő

Őrizetbe vette a Szegedi Rendőrkapitányság szombaton este azt a makói férfit, aki több betörést is elkövetett a megyeszékhely újszegedi városrészében.

A közelmúltban nagy felháborodást kiváltó betörés-sorozat történt Újszegeden – tájékozatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozás mellett kiemelt figyelmet fordítottak a városrész közbiztonságának fenntartására, és gyakrabban járőröztek a környéken. Munkájukat siker koronázta, hiszen november 17-én az esti órákban a rendőrök felfigyeltek egy látszólag céltalanul bolyongó férfira, akit igazoltattak. Hátizsákjában feszítővasat és elemlámpát találtak. Előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatása során beismerte, hogy több betörést követett el Újszegeden, és éppen újabb bűncselekményre készült, amikor elfogták.

A Szegedi Rendőrkapitányság a 36 éves makói lakost őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A nyomozók vizsgálják, hogy pontosan hány betörés írható a számlájára.

A Szegedi Rendőrkapitányság továbbra is fenntartja az újszegedi városrész fokozott ellenőrzését, és tovább dolgoznak a még meg nem oldott betörések felderítésén is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik