Szórakozás

Orrfacsaró melót végzett az irigymirigy

Szemétszállítás, csatornatisztítás, rovarirtás, sertéstenyésztés vagy színesfém feldolgozás. Nem éppen álomszakmák… A világszerte sikeresen futó Piszkos munkák (Dirty Jobs) című sorozatot a hazai nézők a megújult DoQ-n követhetik nyomon.

A műsorban Mike Rowea a társadalom ismeretlen hőseit mutatja be, akik embert próbáló, sokak számára talán túlságosan koszos munkával keresik kenyerüket. Uszkó Laci, az Irigy Hónaljmirigyből pontosan tudja, milyen az, amikor minden fillérért szó szerint keményen meg kell dolgozni.


Amikor gyermekkorunkban nekünk szegezték a kérdést: „Mi leszel, ha nagy leszel?” valószínűleg kevesen válaszoltuk azt, hogy szénbányász, rovarirtó vagy csatornatisztító. Nem éppen a legnépszerűbb szakmák, de ahogy mondani szokták, valakinek ezt is meg kell csinálnia. Ezt a témát dolgozza fel az amerikai gyártású Piszkos munkák című sorozat, amelyet a hazai nézők a DoQ képernyőjén követhetnek figyelemmel.


A sorozat epizódjai számos olyan szakmába engednek betekintést, amely egy „átlagemberben” viszolygást, sőt sok esetben undort kelt. Ám ne feledjük, ezek az emberek munkájukkal a mi életünket teszik civilizáltabbá, élhetőbbé, így jár a maximális tisztelet nekik!

Az Irigy Hónaljmirigyes Uszkó Laci sem mindig azzal foglalkozott, amiről gyermekkora óta álmodott.

„Miután elvégeztem a sulit, egy élelmiszeripari gépeket gyártó cégnél helyezkedtem el lakatosként.  Így utólag visszaemlékezve, azt hiszem talán akkor sokalltam be, amikor a fejőgépeket kellett tisztogatnunk. Ám ennél volt keményebb is, például amikor februárban szereltünk fűtést egy félig kész házban vagy amikor a vízvezeték szerelő faterommal együtt duguláshoz hívtak ki minket. Na, ott csak a gumicsizma és az orrunkba tömött arcszeszes vatta segített” – emlékszik vissza a régi időkre az Irigy Hónaljmirigy billentyűse.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik