Szórakozás

Kate Mossé a világ legdrágább tetoválása

Akár több millió angol fontot is érhet a Kate Moss csípőjén lévő fecskepár, azokat ugyanis Lucian Freud keszítette.

Kate Moss-tól többet, egyetlen másik hírességet sem láthattuk még meztelenül, így mindenki jól ismeri a gerincoszlopa két oldalán, a feneke fölött lévő fecskéket. A nem túl igényes tetoválás azonban nem egy tipikus ribirendszám. Sőt valójában igazi műalkotások, amik több millió angol fontot is érhetnek. Ugyanis nem más varrta fel őket Kate derekára, mint Lucian Freud, aki a XX. Század egyik legnagyobb művésze volt, és minden, amit alkotott igazi műkincsnek számít.

A modell, aki tetkó nélkül is majdnem ötvenmillió fontot ér, eddig nem beszélt róla, hogy tavaly elhunyt jó barátja készítette a madarakat, mert igazából csak nemrégiben döbbent rá, hogy mekkora érték van a hátsója fölött. Amihez hasonló már nem létezik a világon. Lucian ugyanis a II. világháború után csakis Moss-ra tetovált. Az általa feldíszített bajtársai pedig már aligha élnek.

Sigmund Freud unokája és a legendás brit modell barátsága nemcsak Kate tetoválásában vált örökemlékűvé. Lucian egy aktfestményt is készített az akkor első gyerekével várandós szépségről, ami majdnem négymillió fontért kelt el néhány éve.


Kate és a milliókat érő tintafecskék

Ajánlott videó

Olvasói sztorik