Szórakozás

Öngyilkosságnak álcázott gyilkosságot derítettek fel

Öngyilkosságnak álcázott gyilkosságot követett el egy 45 éves férfi a Kecskemét melletti Helvécián.

Szabó Vendel, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: november 6-én a férfi arról értesítette a mentőket, hogy felesége öngyilkosságot követett el. A mentősök már nem tudták a nőt újraéleszteni, az elsődleges orvosi vizsgálat alapján a haláleset körülményeit közigazgatósági hatósági eljárás keretében kezdte vizsgálni a rendőrség.

Kovács Gábor alezredes, a megyei kapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, a helyszínen talált nyomok, a kötél felfüggesztési pontjának vizsgálata, valamint az orvosszakértői vélemény alapján a férjre terelődött a gyanú. Az ügyet ezután már a bűnügyi osztály vette át, és a férfi beleegyezésével, hazugságvizsgálati eljárást folytattak le.
A vizsgálat eredménye után a férfi bevallotta a bűncselekmény elkövetését, amit alaposan megtervezett – tette hozzá a bűnügyi igazgató.

Az adatgyűjtés alapján kiderült, hogy a gyilkosságot elkövető férfi és 38 felesége között komoly nézeteltérés volt, a nő el akart költözni férjétől másfél éves gyermekükkel.

A rendőrség a férfit november 14-én őrizetbe vette, pénteken a kecskeméti nyomozási bíró 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik