tízórai (tízórai, )
Szórakozás

Mit csomagoljunk a gyereknek tízóraira?

Iskolába kerülve, egyre nehezebb a gyerekek étkezését figyelemmel kísérni. A büfék és gyorséttermek választéka csábító, bár egyáltalán nem megfelelő. Ha gyermekeiknek szeretnének egészséges, otthoni ételeket adni, ne feledkezzenek meg a tízórairól!

Reggel, felkelve a meleg ágyból, nemhogy a tízóraival, de még a megfelelő reggelivel sincs sokszor időnk foglalkozni. Pedig a gyerekek rendszertelen, nem megfelelő étkezéséről egyre többször hallani, és valóban figyelni is kellene erre, hiszen a túlsúlyos és a cukorbetegséggel küszködő gyerekek száma folyamatosan növekszik, melyek az egészségi problémák mellett, komoly lelki gondokat is okozhatnak számukra. De megfelelő, teljes értékű ételekkel ezen nagyban segíthetünk!

Az otthonról hozott ételek mindig a család szeretetét és összetartozását is jelentik, melytől a gyermekek kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek lehetnek, a szülők pedig – az általuk készített, így felügyelt ételek elkészítésének köszönhetően – kevésbé aggódóak.

A tízórai elfogyasztására a gyerekeknek kb. 15-20 percük jut. Ez bőven elegendő arra, hogy minden falatot jól megrágjanak, és ne rohangálás közben, hanem az iskolapadban nyugodtan ülve fogyasszanak el. Így akár tartalmasabb ételeket is adhatunk csemetéinknek.

Milyen az ideális tízórai? Kattintson!

Ajánlott videó