Szórakozás

Kórházba ment SP és Fluor Tomi

10 éves a VIVA Teleton! December 15-én és 16-án ismét sor kerül a zenetévé ismert jótékonysági élő műsorára, amellyel idén is konkrét céllal a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikát szeretné támogatni, segítséget nyújtva abban, hogy a Klinika intenzív osztályának felújítása megvalósulhasson. Évről-évre több sztár csatlakozik a kezdeményezéshez: Iszak Eszti, Odett, SP, Fluor Tomi és Majka együtt látogattak el a gyermekkórházba, hogy néhány órára önfeledt mosolyt varázsoljanak a kis betegek arcára.

A szeretet ünnepéhez közeledve, többéves hagyományát követve a VIVA is kiveszi a részét a jótékonyságból. Idén is egy egész hétvégét szánnak erre, ezúttal december 15-én és 16-án kerül sor a kétnapos jótékonysági akcióra, amelynek keretében a Tűzoltó Utcai gyermekkórháznak gyűjtenek. Különlegesség lesz a csatorna a maratoni, napi 7 órás adása alatt, hogy a rengeteg sztárvendégnek bizonyos összegek elérése esetén különböző izgalmas feladatokat is végre kell majd hajtania.

A VIVA Teleton kezdeményezése mellé évről évre több híresség áll, akik adományuk mellett jelenlétükkel is próbálják felvidítani a kis betegeket. Iszak Eszti, Odett, SP, Fluor Tomi és Majka együtt látogatták meg a kórházban fekvő gyermekeket, akik helyzetük ellenére, vidáman fogadták a meghatódott sztárokat. Ezekre az órákra maguk a gyerekek is el akarták felejteni, hogy betegek, a szemükben pedig őszinte öröm csillogott.

A csatorna új, saját gyártású reality-je, A Stáb a Tanyán forgatása óta jó barátságot ápoló Iszak Eszti és Odett megrázónak és egyben felemelőnek is tartotta a látogatást.

„Ez már a harmadik alkalom, hogy részt veszek a VIVA Teletonban, de mindig megrázó kórházban lenni, különösen beteg gyerekek között. Ezek a kicsik annyi szeretet adnak nekünk, hogy még ők feledtetik el velünk, hogy hol vagyunk – mondta Iszak Eszter. Odett is hasonlóan szívmelengetőnek tartotta a gyerekek kitartását: „Nagyon jó ez a kezdeményezés, fontos, hogy minél jobb legyen a kicsiknek. Az önfeledtségből, ami árad belőlük, abból, hogy a helyzetük ellenére tervük van a jövőre,
sokat tanulhat mindenki a kitartásról.”

Fluor Tomit egy saját készítésű rajzzal is meglepte a kórház egyik kis lakója. „Jó volt a gyerekekkel lenni, aranyosak és lelkesek voltak, még rajzot is kaptam egy mosolygós, izomsorvadásban szenvedő kislánytól –mesélte Fluor – A legfontosabb tanulsága a látogatásnak számomra az volt, hogy a boldog arcokon lehetett látni, milyen erőt képviselünk. Ezt át kell tudnunk
adni a rászorulóknak.”

Az immáron 120 éves múltra visszatekintő Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekklinika, ismertebb nevén a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika méltán az ország egyik legismertebb gyermek gyógyintézménye, azonban a hazai egészségügy anyagi gondjaitól ez a klinika sem függetlenítheti magát. A klinika egyebek között magyarországi gyermek tumor-leukémiai központ: itt kezelik hazánk nagyjából minden második daganatos gyerekét. E betegség gyógyításában az intézmény orvosi gárdája nemzetközi eredményekkel dicsekedhet: a terápia nyomán betegeik 70 százaléka gyógyultan távozik. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány 1989-ben alakult; célja a Klinika rendszeres és folyamatos anyagi támogatása, a súlyos betegségben szenvedő gyermekek kórházi körülményeinek javítása.

A VIVA Teleton élő műsorára december 15-16-án kerül sor, de az adakozó hívásokat már november 15-től várják egészen december 31-ig. Az emelt díjas hívásokból befolyt összeg mind a kórházhoz kerül.

Ajánlott videó