Szórakozás

A gyalogosok érdekében bírságolhatnak Dunaújvárosban

Gázolások miatt górcső alatt lesznek a gyalogosok Dunaújvárosban.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, 2012. november 12-én Dunaújváros, Aranyvölgyi úton gyalogosgázolás történt. Egy 81 éves dunaújvárosi férfi a négysávos úton szeretett volna átkelni, azonban nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen közlekedett, és egy gépkocsi elgázolta. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállította a mentő a Szent Pantaleon Kórházba, ahonnan késő este arról érkezett jelzés, hogy belehalt sérüléseibe.

Az utóbbi időben nem ez volt az egyetlen halálos gyalogosgázolás Dunaújvárosban. Ugyanis 2012. október elején a Bercsényi Miklós utcában gázolt el egy Suzukis tolatás közben egy 77 éves asszonyt, aki szintén nem kijelölt gyalogátkelőhelyen közlekedett. A nőt a mentők életveszélyes sérüléssel szállították a helyszínről kórházba, ahol azonban napokkal később meghalt.

A fenti gyalogosbalesetekre tekintettel a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közeljövőben olyan fokozott közlekedési ellenőrzéseket tervez, amiknek középpontjában a gyalogosok állnak. Ezzel a rendőrök célja nem a minél több szankció begyűjtése, hanem a gyalogosokban annak tudatosítása, hogy az úttesten kizárólag a kijelölt gyalogátkelőhelyeken kelljenek át, és ne veszélyeztessék saját életüket, testi épségüket azzal, hogy a gépkocsik által használt úttesten szabálytalanul közlekednek.

Ennek érdekében a dunaújvárosi rendőrök a szabálytalan gyalogosokkal szemben helyszíni bírságot fognak alkalmazni, de adott esetben akár fel is fogják jelenteni a szabálytalanul közlekedőket- tájékoztatta a Fehérvár24-et Német-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik