Szórakozás

Pingvinek tartják rettegésben a várost

A dél-afrikai Betty's Bay város lakói szerint a madarak úgy viselkednek mint a hulligánok.

A dél-afrikai Betty’s Bay lakosai a közelben tanyázó pingvinkolóniára panaszkodnak. A kis madarak néhány hete ugyanis tűrhetetlenül viselkednek- A madarak mindenhová bemennek, mindent felforgatnak, és koszt hagynak maguk után.

A pingvinek akkor szabadultak be a városkába, amikor észrevették, hogy az egyébként élőhelyükül szolgáló terület és a lakónegyed közti kerítés megrongálódott – fogták magukat, és lazán besétáltak Betty’s Bay házainak gyönyörű kertjeibe.

„Undorító ez a szag, hullatják a tollaikat, amiket a szél befúj a házba. Nem lehet tőlük aludni. Akkora zajt csinálnak éjszaka, hogy olyan nincs. Csak üvöltenek és üvöltenek.” – panaszkodott egy lakos a CNN-nek.

A helyi hatóságok megígérték, hogy napokon belül megjavítják a kerítést, és befogják a pingvineket, akiket visszatelepítenek eredeti helyükre. Addig azonban a lakosoknak együtt kell élniük az állatokkal, mivel azok egyrészt védettek, másrészt pedig a terület legnagyobb turistalátványosságai közé tartoznak.

Azt pedig halkan megjegyeznénk, hogy a pingvinek előbb voltak ott, mint az emberek, úgyhogy akkor ki is tört be kinek a területére?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik