Szórakozás

Az esküvőbiznisz titkos játszmái

Két férfi (Gönczi Gábor és Csikós Balázs) próbálja meg könyvben elmagyarázni az esküvőbiznisz titkos játszmáit.

A nő tökéletes esküvőt akar. A férfinak elég, ha valahogy túléli. De hogyan lesznek mégis mindketten boldogok? Hogyan kerüljék el a legtipikusabb hibákat? Hogy a vőlegény idő előtt berúgjon… Hogy a násznép éjfél előtt lelépjen… Hogy a család mindenbe beleszóljon… Hogy a párt rábeszéljék felesleges, drága programokra… Hogy még azelőtt elváljanak, mielőtt összeházasodtak volna… És hogy életük legszebb és legdrágább napja siralmasan unalmas legyen…

Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a Fókusz-műsorvezető Gönczi Gábornak és Csikós Balázsnak, a Smile Rock Circus zenekarvezetőjének közös könyve. A zenészpáros a 20 év alatt összegyűlt élményeit fogalmazta meg a Bazi Nagy Esküvőkönyben, megfűszerezve néhány ismertebb barátjuk személyes történetével.

Gönczi szerint…

A nők már 5 éves korukban elkezdik esküvőjük tervezését, ami egyben azt is jelenti, hogy mire elérkezik az idő, már minden összeállt a fejükben, a bevonulástól kezdve a ruhán és cipőn át a díszítésig, konkrétan minden – magyarázta a Hír24-nek Gönczi Gábor, aki szerint a részletekben rejlik a megoldás, és amilyen az esküvő, olyan lesz a házasság is.


Csikós Balázs és Gönczi Gábor

Meglehet, szép az a bizonyos álomcipő, de vajon eljut-e benne a menyasszony a táncig, vagy már az oltárnál keserű kín látszik az arcán? A legsűrűbben előforduló hiba, hogy a pár nem élvezi az esküvőt, mert szervezőként vesz részt rajta, nem pedig főszereplőként – közölte Gönczi, hozzátéve, hogy általában a 35 év felettiek azok, akik tudnak önfeledten bulizni.

A tévés-zenész esküvőszakértők jó szervezőnek tartják Radnai Péter produkciós vezetőt, aki palacsintával és egy óriási bulival szórakoztatta magát és vendégeit az esküvőn. De elismerik Batiz Andrást is, akinek az akkor még miniszterelnök Gyurcsány Ferenc is táncolt egy kisfilm erejéig. Igaz, Gyurcsány szereplését gyengítette, hogy filmje valójában a kampány része volt.

Íme, Gyurcsány mint Hugh Grant:

Elsősorban nőknek szól a könyv, mert javarészt ők szervezik az esküvőt. A férfiakat zömében csak a számla része érdekli. „Nem finomkodtunk a megfogalmazásban, nem habos-haboskodtunk, de igyekeztünk tanácsot adni abban, hogyan kell elcsitítani a hangoskodó barátokat, mit kell tenni, ha elájul a vőlegény, hova érdemes helyezni a bárpultot, és még sorolhatnám.”

Tortadobálás

Arra a kérdésünkre, mit szóltak a barátaik, hogy kiteregették a „szennyesüket”, Gönczi azt felelte, nem kaptak hideget, annak ellenére sem, hogy a kézirat nyomdába kerülése előtt pár órával tudatták a hírességekkel, hogy szerepelnek a könyvben. Az érintettek most vettek csupán revansot azzal az ötven tortával, ami a szerzők arcába landolt a sajtótájékoztatón.


Gönczi Hajasnak dedikálFotó: Redlemon

A könyvben szerepel többek közt Marsi Anikó, Palik László, Héder Barna, Rubint Réka, Schobert Norbi, Tatár Csilla és Gönczi Gábor, Batiz András, Németh Kristóf, Radnai Péter, Doszpot Péter, Holló Márta, Papp Gergő és Sophia Loren fia, Carlo Ponti esküvőjének igaz története is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik