Szórakozás

Nizzában ült az iskolapadba Vágó Piros, és homokvárat is épített

Tizenöt éve járt utoljára Franciaországban Vágó Piros, ahová most családjával együtt látogatott el újra. Homokvárat épített kisfiával, a helyi nevezetességekben gyönyörködött, délelőttönként pedig nyelvtanfolyamon csiszolta franciatudását.

Franciaországban járt családjával Vágó Piros. Egy hetet töltött Nizzában családjával a Class FM népszerű műsorvezetője, aki a kikapcsolódás mellett a nyelvtanulásra is nagy hangsúlyt helyezett.

Piros évek óta nem használta a francia nyelvet, amelyet az itthoni nyelvórák mellett nemrég egy nizzai tanfolyamon elevenített fel. Természetesen kikapcsolódásra is jutott némi idejük, Saint Tropez valósággal lenyűgözte őket, míg kisfia, Zalán a homokvárépítés bajnoka lett.

„Tizenöt éve voltam utoljára Párizsban, pedig imádom Franciaországot és a nyelvet is. A munkám miatt ismét használnom kell a franciát, így testközelből akartam feleleveníteni a tudásom. Minden délelőtt nyelvtanfolyamra jártam, ahol rendkívül sokszínű társaságba kerültem, hiszen a világ minden tájáról érkeztek csoporttársak. Nagyon izgultam, hogy ismét iskolába fogok járni, de hasznos volt és hihetetlenül élveztem is.” – mesélte Vágó Piros.

A tanórák végeztével a műsorvezető a családjával töltötte a délutánokat. Nagyokat sétáltak és Piros kisfia, Zalán is hódolhatott szenvedélyének, a homokvár építésnek.

„A családom a tanfolyam miatt csak a délutánt tölthette velem, de hétvégén szerencsére eljutottunk Saint Tropez-ba is, ahol a hatalmas yachtok és villák fényűző világába csöppentünk. Bár az október végi vízben már nem tudtunk megmártózni, Zalán imádta a tengerpartot. Ha tehetné, éjjel-nappal csak homokvárakat építene” – mondta Piros.

„Persze a zene nagyon hiányzott, kint is folyamatosan rádiót hallgattam, legszívesebben a Kiss FM-et. Rengeteget játszották ezen az adón Bruno Mars új dalát, a Locked Out Of Heaven-t, amely ott vált a kedvencemmé, amikor meghallom, mindig eszembe jut ez a csodás nizzai hét” – folytatta az élménybeszámolót a Class Délután műsorvezetője, aki kipihenve és francia nyelvtudását felelevenítve tért vissza a Class FM stúdiójába, egyenesen a mikrofon mögé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik