Szórakozás

Mestersége: színesfém- és csapteleptolvaj

Az ózdi férfi tavaly december óta folyamatosan járta a nyaralóövezeteket, ahonnan rendszeresen csaptelepeket, illetve fürdőszobai felszereléseket lopott el, majd azokat az agárdi színesfémtelepen adta le.

Közel húszrendbeli betöréses lopással gyanúsítanak a gárdonyi nyomozók egy 45 éves ózdi férfit, akit október 31-én az egyik agárdi színesfémtelep közelében fogtak el azután, hogy éppen 6 kg, lopott sárgaréz csaptelepeket adott le. A férfit a Székesfehérvári Városi Bíróság november 1-jén előzetes letartóztatásba helyezte.

Amikor a rendőrök a tárgyakról, illetve a nála lévő szerszámokról, illetve eszközökről kérdezték, nem tudott nyilatkozni. Amikor adatait a nyilvántartón keresztül a rendőrök leellenőrizték, kiderült, hogy a BRFK XV. Kerületi Rendőrkapitánysága sikkasztás elkövetése miatt körözését rendelte el. Bírósági meghallgatása után a Székesfehérvári Városi Bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

A gárdonyi nyomozók a férfit eddig 19 rendbeli betöréses lopással gyanúsították meg, amiket Agárd illetve Velence területén lévő lakóházakban követett el. Az eddigi adatok szerint tavaly decembere óta folyamatosan járta a nyaralóövezeteket, ahonnan rendszeresen csaptelepeket, illetve fürdőszobai felszereléseket lopott el, majd azokat elemeire szedve az agárdi színesfémtelepen adta le.

A büntetett előéletű férfi az ebből származó pénzből tartotta fenn magát. Mivel a pesti rendőrök keresték, ezért költözött le Agárdra, egyik rokona nyaralójába, és innen indulva követte el a bűncselekményeket.

A kihallgatásai során a nyomozókkal együttműködő volt, az általa elkövetett bűncselekményekről részletes, beismerő vallomást tett. Azonban az általa elismert betörés összes sértettje még nem tett feljelentést az elkövetett bűncselekményekről, a sértettek felkutatása, beazonosítása folyamatban van. Amit nehezít, hogy a nyaralótulajdonosok az ország különböző pontjain laknak-tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik