Szórakozás

Fülöp herceg homoszexuális?

Németh D. László
Németh D. László

2012. 11. 01. 08:37

Panasszal fordult a belga médiatanácshoz II. Albert belga király a családjáról nemrég megjelent és az uralkodó szerint számos sértő és valótlan állítást tartalmazó könyv miatt - közölte szerdán a brüsszeli királyi palota.

A tanács egyik szóvivője elmondta: a grémiumnak azt kell megvizsgálnia, hogy a Királyi kérdések című könyv szerzője, Fréderic Deborsu vétett-e művében az újságírói hivatás alapvető szabályai ellen.

A könyv nagy feltűnést keltett Belgiumban. A televíziós riporterként dolgozó Deborsu többek között azt állítja benne, hogy Fülöp hercegnek a normálisnál intenzívebb a kapcsolata Thomas de Marchant et d’Ansembourg belga gróffal. Ezt az 52 éves trónörökös határozottan cáfolta és bizonygatta felesége, Mathilde iránt érzett szerelmét. A herceggel hírbe hozott, jelenleg pszichoterapeutaként dolgozó gróf is felháborodásának és megdöbbenésének adott hangot Deborsu megjegyzései miatt.

Közvetlenül a könyv október közepi megjelenése után a királyi palota rövid nyilatkozatában annyit szögezett le: a mű “számos teljesen valótlan és sértő állítást” tartalmaz.

Fülöp herceg – aki 1999 vége óta él házasságban Mathilde hercegnővel – a közvélemény számára kénytelen volt világos magyarázattal szolgálni: “Életem legboldogabb napja volt, amikor Mathilde elfogadta a házassági ajánlatomat” – idézte a trónörökös szavait a királyi palota által kiadott közlemény. “Azóta a házasságunk négy gyermekkel ajándékozott meg minket, akikkel szeretettel bánunk, s akik ezt a szeretetet bőségesen viszonozzák” – fogalmazott.

A palota egyik szóvivője szerdán elmondta: megbíztak egy ügyvédet, hogy terjessze a család panaszát a médiatanács elé. “A királyi ház nem szokott az ilyen jellegű megnyilvánulásokra ilyen formában reagálni,” – idézte a szóvivőt a belga hírügynökség. “De alapos gondolkodás után végül úgy döntöttünk, a médiatanácshoz fordulunk.”

A belgiumi médiatanács egy erkölcsi fórum jogi hatáskör nélkül.

D’Ansembourg a Le Soir című belga napilapnak nyilatkozva elmondta, ő is megkeresi a testületet. Mint kifejtette, a róla szóló minden állítás valótlan, s bár annyira nem érinti őt mélyen ez az egész történet, családja miatt ő is panasszal fog élni.

Deborsu már korábban azt hangsúlyozta: ő soha nem mondta, hogy Fülöp herceg homoszexuális, csak innen-onnan hallott róla “dolgokat”. Mint mondta, könyvével inkább ahhoz szeretne hozzájárulni, hogy az emberek jobban megértsék a trónörököst, aki – meggyőződése szerint – nem túl népszerű a belgák körében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.