Szórakozás

Akcióban a TEK: íróasztalfiókban találták meg a fegyvert

lofegyver(960x640).jpg (lőfegyver, )
lofegyver(960x640).jpg (lőfegyver, )

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a TEK műveleti egysége közös házkutatás nyomán találták meg az engedély nélkül tartott TT típusú maroklőfegyvert és a hozzá tartozó lőszereket az ercsi férfinél.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság eljárást indított egy ercsi férfival szemben. Hosszú a bűnlajstroma: engedély nélküli készítés, megszerzés, tartás, forgalomba hozatallal elkövetett lőfegyverrel lőszerrel visszaélés. A férfinél a dunaújvárosi nyomozók tartottak házkutatást október 25-én a kora reggeli órákban mivel bejelentés érkezett, hogy a férfinek lőfegyvere van, de engedéllyel nem rendelkezik.

Feltételezhető volt, hogy a férfinél éles lőfegyver van, a nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. A dunaújvárosi nyomozók és a TEK műveleti egysége közösen jelent meg a férfi Ercsiben lévő lakóhelyén. Az ingatlanon élő férfi együttműködő volt a hatósággal. A lakóingatlanban megtartott házkutatás azonban nem járt eredménnyel.

A házkutatást ezután kiterjesztette a rendőrség a férfi által működtetett gazdasági társaság telephelyére, ahol egy TT típusú maroklőfegyvert, valamint több lőszert találtak egy íróasztalfiókban. A férfinek a fegyverre, illetve a lőszerekre nincs engedélye. A megtalált fegyvert és lőszereket szakértői vizsgálatra lefoglalta a rendőrség. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a dunaújvárosi nyomozók- tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik