Szórakozás

Legénybúcsú tragédiával: az alkohol vezette a kis társaságot csaknem a végzetbe

Tankbaleset után nem helyszínelünk - mondhatta volna a Székesfehérvárról érkező baleseti helyszínelő, aki Velencére érve meglátta a több mint száz méteres sugarú körben széthulló BMW roncsait.

Helyszínelni pedig kellett és ez több mint két és fél óráig tartott a súlyos baleset után, a 7-es úton, az orvosi rendelő előtt, éjfél után. Két mentő érkezett, egy Martonvásárról, a másik 50 méterről, a helyi rendelőből, azok után, hogy a három utassal a személyautó három villanyvezetéket tartó betonoszlopot sorban kidöntött.

Hárman indultak hazafelé egy jól sikerült legénybúcsú után, éjjel egy óra előtt. Nem jutottak messzire, mert a kápolnásnyéki start után Velencénél tovább nem jutottak. A mentők információja szerint a vezető nagyon ittas volt. Az alkohol vezette a kis társaságot csaknem a végzetbe.

– El lehet képzelni mekkora sebességgel kellett haladni, ha egy villanyoszlop kidöntése után még másik kettőt is tőből szakított ki az autó, majd a vízelvezető árokban landol. A villanyoszlopok 20 méterenként álltak – ezt már a helyszínt biztosító rendőr mondta.

– Egy hatalmas csattanásra riadtunk mi is – erről már a velencei mentős tájékoztatta a hírlapot, – azonnal, indultunk. Az indítással együtt három perc múlva már a helyszínen voltunk, ötven méterre a bázistól és mentettünk. Kellett azonban a fehérvári és a közeli község, a pázmándi önkéntes tűzoltók segítsége is, mert a három fiatal magatehetetlenül feküdt a kocsiban. A fehérvári tűzoltók megérkeztek, de az önkéntesek munkájára már nem volt szükség, vissza is fordította őket félúton a hírközpont. A kocsit egy autómentő emelte ki darujával és vitte a közeli házhoz. Ott áll majd mementóként, akárcsak a szétszóródó alkatrészek összeszedett gyűjteménye. Talán a lakodalomra felépülnek a súlyosan sérültek, akiket a két mentő a fehérvári Szent György kórház traumatológiájára szállított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik