Szórakozás

Lázár János: „A legnagyobb tragédia az, hogy meghalt egy ember”

"Nem tudom kifejezni az együttérzésnek, a részvétnek azt a fokát, amely vissza tudná adni, amit gondolok, amit érzek. Meg fogom keresni a családot, és amiben tudok, igyekszem majd segíteni nekik".

A Lázár Jánost szállító mikrobusz és egy személyautó az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a főváros felé vezető oldalon, a 107-108-as kilométerszelvény között karambolozott szerda reggel. A baleset következtében a személyautóban utazó nő meghalt. Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben sérült.

A baleset részleteiről nyilatkozva az államtitkár az MTI-nek elmondta: a kilenc órakor kezdődő kormányülésre tartott Budapestre otthonából, Hódmezővásárhelyről. A Miniszterelnökség egyik kisbuszában – hátul ülve, bekötve – utazott, amelyet sofőrje vezetett, akivel évek óta együtt dolgozik, és aki kiválóan képzett járművezető – fejtette ki.

“Én olvastam, egy kormányanyagon dolgoztam, amikor Kecskemét közelében felkiáltott a gépkocsivezető, hogy itt az út közepén egy autó. Felnéztem, s már ütköztünk is”, a kisbusz pedig az árokban kötött ki – idézte fel a történteket. “Nem tudom, hogy került az út közepére az az autó. Ez tisztázatlan, a hatóság feladata kideríteni.” Az ütközést követően – folytatta – a sofőrrel együtt kiszálltak – egyikük sem veszítette el az eszméletét -, majd odamentek a személyautóhoz, hogy megnézzék, tudnak-e segíteni.

A mentőszolgálat később őt és a sofőrt is kórházba szállította, ahol alkoholszintet is mértek, amelynek eredménye mindkettejük esetében nullás volt – közölte.

“Őszinte részvétem a magam és a sofőr nevében is” – zárta szavait Lázár János. A Kormányszóvivői Iroda szerda reggel közölte, hogy az államtitkárt szállító jármű balesetet szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház arról tájékoztatott, hogy Lázár János és a gépkocsivezetője is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, zúzódásokat szenvedett. Ellátták őket, majd elhagyhatták a kórházat.

A hivatalos rendőrségi jelentés szerint a Lázár János államtitkárt szállító mikrobusz a közlekedési szabályoknak megfelelően haladt szerda reggel, a karambol előtt az M5-ös autópályán, elé sodródott a személyautó, amely előzőleg többször is letért az útról. A balesetben az autót vezető 36 éves nő meghalt, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és a mikrobusz sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délután a rendőrség honlapján azt közölte: az elsődleges adatok szerint az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszán, a 109-es kilométerszelvénynél egy Ford Fiesta típusú személygépjármű a belső forgalmi sávban haladt, amikor eddig tisztázatlan okból többször is letért az útról, majd a szalagkorlátnak ütközött. A második ütközés után az autó besodródott a külső sávba, ahol a vele azonos irányban, a közlekedési szabályoknak megfelelően haladó Volkswagen Multivan típusú kisbusz vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést.

A karambol 6 óra 40 perc körül történt. A baleset következtében a személyautót vezető 36 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a kisbuszban utasként tartózkodó Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és a jármű vezetője könnyebben sérült meg.

A rendőrség közölte: a helyszínen tapasztaltak alapján a gépjárművezetőknél ittasság nem vetődött fel. A baleset körülményeit szakértő bevonásával a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vizsgálja – áll a közleményben.

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő az MTI-nek korábban elmondta, hogy egy minisztériumi alkalmazott vezette azt a mikrobuszt, amelyben Lázár János államtitkár utazott. A szóvivő ezzel cáfolta azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint az ügyészség átvette volna a nyomozást a rendőrségtől, mivel az államtitkár mikrobuszát hivatásos rendőr vezette. Fazekas Géza az MTI megkeresésére azt mondta: a rendőrségi helyszínelésnél “minden eshetőségre felkészülve” a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség egyik munkatársa is rész vett, de “a jelenleg rendelkezésre álló adatok nem alapozzák meg az ügyészségi nyomozás hatáskörét”, így a megyei rendőrség folytatja le az eljárást.

A Kormányszóvivői Iroda szerda reggel közölte, hogy az államtitkárt szállító jármű karambolozott.  A Bács-Kiskun Megyei Kórház arról tájékoztatott, hogy Lázár János és az őt szállító mikrobusz vezetője is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, zúzódásokat szenvedett. Ellátták őket, majd elhagyhatták a kórházat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik