Szórakozás

Halálos karambol: öt évet is kaphat Lázár János sofőrje

Karambolozott a Lázár Jánost szállító autó szerda reggel az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a balesetben az eddigi adatok szerint egy nő életét vesztette. Azt nem tudni, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár megsérült-e.

FRISS: Egy minisztériumi alkalmazott vezette azt a mikrobuszt, amelyben Lázár János államtitkár utazott, és amely balesetet szenvedett szerda reggel az M5-ös autópályán. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást – mondta az ügyészségi szóvivő az MTI érdeklődésre.

Fazekas Géza ezzel cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint az ügyészég átvette a nyomozást a rendőrségtől, mivel a Miniszterelnökséget vezető államtitkár mikrobuszát hivatásos rendőr vezette.

A Lázár Jánost szállító mikrobusz és egy személyautó az autópályán, Kecskemét közelében, a Budapest felé vezető oldalon, a 107-108 kilométerszelvény között karambolozott. A baleset következtében a személyautóban utazó nő meghalt, Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben megsérült.

Az ügyészségi szóvivő az MTI megkeresésére azt mondta: az eddigi adatok szerint egy minisztériumi dolgozó vezette azt a járművet, amelyben Lázár János is utazott, de az ügy vizsgálata még folyik. Fazekas Géza közlése szerint a rendőrségi helyszínelésnél “minden eshetőségre felkészülve” a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség egyik munkatársa is rész vett, de – mint fogalmazott – “a jelenleg rendelkezésre álló adatok nem alapozzák meg az ügyészségi nyomozás hatáskörét”, így a megyei rendőrség folytatja az eljárást.

Korábban:

Akár öt évet is kaphat Lázár János sofőrje, amennyiben bebizonyosodik, hogy egyedül ő tehető felelőssé a szerda reggeli halálos közúti balesetért – mondta A Hir24-nek Magyar György ügyvéd.

„Miután nincsenek konkrét információnk, egyelőre csupán találgatásokba tudok bocsátkozni. Minden esetben kizárólag igazságügyi szakértők szakvéleménye után lehet jogi véleményt mondani, miután felderítették a tényállást és megvizsgálták a baleset mechanizmusát. Az azonban az általános gyakorlat szerint elmondható, hogy a hátulról érkező gépkocsi vezetőjét szokták kihozni a baleset felelősének, kivéve, ha nem áll fenn rendkívüli körülmény. Ha egyirányú felelősséget állapítanak meg, akkor halált okozó közúti baleset gondatlan okozásáért alapesetben 1-5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki” – részletezte a jogi szakember.

Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda reggel azt mondta: az M5-ös autópálya Budapest irányába vezető oldalán, a 107-108 kilométerszelvény között két gépjármű ütközött össze.

A balesetben az eddigi adatok szerint egy nő életét vesztette, de arról, hogy Lázár János megsérült-e, a szóvivő nem tudott információt adni.

A helyszínelés megkezdődött – közölte a baleset helyszínére tartó szóvivő telefonon az MTI-vel.

A Kormányszóvivői Iroda előzőleg azt tudatta az MTI-vel, hogy “tisztázatlan okok miatt, a belső sávban veszteglő gépjárműnek ütközött” a Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt szállító autó.

A Hir24 információi szerint a karambolban egy 36 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. Lázár Jánost jelenleg a kecskeméti kórházban ápolják.

Az államtitkárt szállító Volkswagen Transporter kisbusz két férfi utasa az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint “könnyebb sérüléseket szenvedett, őket további vizsgálat és ellátás céljából” kórházba szállították. A Hír24 információi szerint Lázár János gépkocsiját sofőrje vezette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik